100 WCDMA 3G hálózat világszerte

2006. január 02.
2.0381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Mobilszolgáltatók Világszövetsége (GSA) szerint decemberben hat cég indított harmadik generációs WCDMA mobilszolgáltatást, és ezzel százra nőtt a világszerte 42 országban működő ilyen típusú 3G hálózatok száma.

Egy évvel ezelőtt még csak 60 WCDMA hálózat üzemelt 28 országban, így a szövetség szerint a gyarapodás mindenképpen a technológia érettségét bizonyítja. Ezen felül az idén üzembe helyezett összes 3G rendszernek a 40 új WCDMA hálózat több mint a 80%-át tette ki.

Ez persze nem véletlen, mivel a megoldás ideális kiegészítője a legnépszerűbb GSM hagyományos mobiltechnológiának. A WCDMA hálózatok jelenleg már mintegy 40 millió mobilfelhasználó számára elérhetők, a licenccel rendelkező cégeknek pedig több mint a kétharmada beindította harmadik generációs szolgáltatását. A szolgáltatók többsége ugyanakkor egyelőre elégedetlen az új technológia kihasználtságával kapcsolatban, amit szakértők a sokszor áttekinthetetlenül bonyolult megoldásoknak és díjszabásoknak tulajdonítanak. A legtöbb elemző cég szerint a 3G igazi felfutására csak 2006. második felétől lehet majd számítani.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja