100 millió darab Windows alapú mobileszköz 2007-re

2003. november 06.
1.1511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Steve Ballmer a Microsoft egyik képviselője legutóbbi nyilatkozatában arról számolt be, hogy a szoftveróriás azt tervezi, hogy 2007-ben a világon mintegy 10 millió olyan PDA és mobiltelefon fog működni, amelyik alapját a Microsoft Windows operációs rendszere jelenti majd.

Steve Ballmer állítását erősíti a vállalat Windows Mobile üzletágának marketingigazgatója is; Douglas Dedo szerint " a Microsoft az utóbbi időben hatalmas összegeket fordított a mobilkörnyezetben működő operációs rendszer kifejlesztésére."

"Ezért érthető, hogy optimistán tekintünk az elkövetkező időszakra, aminek a végén reményeink szerint már a 100 milliomodik Windows-alapú mobileszköz tulajdonosát is köszönthetjük."

Elemzők is elképzelhetőnek tartják a 100 milliós mobil windowsos tábort. Ami a vállalat fejlesztéseit illeti: közel egy évvel ezelőtt mutatták be Európában az első windowsos telefont, az USA-ban pedig az AT&T Wireless Services Inc. bő egy hónappal ezelőtt kezdte el az árusítását a Windows-alapú Motorola által gyártott MPx200-nak.

Elemzők egy másik csoportja azonban  élükön a Gartner Inc. vezető elemzőjével, Todd Korttal  a Microsoft bejelentését szokásos nagyzolásnak tartja, mivel véleményük szerint a jelenlegi piac ismeretében még a legoptimálisabb jóslatokban sem jelenik meg ekkora szám.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaDav2377 profilja