Zeneletöltő szolgáltatást indít a Samsung

2006. szeptember 04.
1.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Samsung bejelentette, hogy a MusicNet-tel együttműködve saját online zeneletöltő szolgáltatásba kezd, amelyet az Apple iTunes mintájára készülékeihez integrálva kíván kialakítani.

A dél-koreai székhelyű elektronikai óriás részéről azt egyelőre nem árulták el, hogy a zeneáruház az iTunes-hoz hasonlatosan csak a saját lejátszókkal működik-e majd együtt, a nyilatkozatban mindenesetre elhangzott, hogy a szolgáltatás „jól kiegészíti majd a Samsung új lejátszókat tartalmazó termékcsoportját”.

A letöltött zenék, amelyek előfizetéses és darabáras konstrukcióban egyaránt megvásárolhatók lesznek, a Samsung új hordozható lejátszóihoz, köztük a beépített hangszóróval ellátott YP-K5-höz társulnak majd. A MusicNet-tel kialakított partneri viszony hozzáférést biztosít a nagy kiadók katalógusai mellett az olyan kapcsolódó szolgáltatásokhoz is, mint a Yahoo, az MTV Urge, vagy a MusicGremlin.

A lépés sokak szerint korszakváltást jelez a digitális lejátszók és szolgáltatások piacán. Eddig ugyanis számtalan készülékgyártó próbálta a Microsoft PlaysForSure technológiára építve, egymással kompatibilis termékekkel megtörni az Apple iPod-iTunes hegemóniát, azonban a siker egyrészről elmaradt, másrészt pedig a Microsoft Zune lejátszóval és saját zeneáruházzal kapcsolatos tervei elbizonytalanították a partnereket. Szakértők szerint rövidesen a Samsung-éhoz hasonló lépésekre lehet számítani más cégek részéről is, ez azonban azzal a veszéllyel fenyeget, hogy nemhogy nem nő a digitális tartalmak közötti átjárhatóság, hanem ehelyett még lehetetlenebbé válik majd a legálisan letöltött zenék és filmek eltérő lejátszók közötti megosztása, ez pedig nyilvánvalóan a kalózkodásnak segít.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljamarco profilja