Yahoo: e-mail csalik a spamküldők megtévesztésére

2003. október 22.
1.9931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetes médiaóriás Yahoo Inc.

kedden olyan prémium e-mail szolgáltatási csomagot adott ki, amellyel a felhasználó többek között több száz csali e-mail címet hozhat létre a spamterjesztők megtévesztésére. A Yahoo, amely a közelmúltban jelentős erőfeszítéseket tett a kéretlen reklám e-mailek által okozott kellemetlenségek enyhítése érdekében, számos új szolgáltatást indított kedden Mail Plus e-mail előfizetői számára. A társaság, amely január és augusztus között a spamek számának 40 százalékos növekedését regisztrálta, jelenleg napi 700 ezer kéretlen levelet fogad hálózatán.

A Yahoo bejelentése szerint az AddressGuard elnevezésű szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy képzeletbeli alap címhez 500 különféle címvariációt készítsen, amely kiadható a vásárláskor, banki szolgáltatások igénybevételekor, illetve akár online közösségekhez való csatlakozáskor. Ha az egyik címre kéretlen levelek kezdenek érkezni, a felhasználó egyszerűen letiltja azt, és egy másikat kezd el használni.

Az AddressGuarddal együttesen használható SpamGuard lehetővé teszi annak egyéni definiálását, hogy az e-mail szerver mely leveleket tekintse spamnek. Ezek a levelek a szerverre való beérkezéskor automatikusan törlődnek. Az új szolgáltatást egyes prémium előfizetők már a jövő héttől kezdve elérhetik, a teljes kiadás azonban csak novemberre várható.

Mint Brad Garlinghouse, a Yahoo kommunikációs termékekkel foglalkozó elnökhelyettese elmondta, a társaság megpróbál szoftveres megoldásokkal enyhíteni a spamek problémáján, mert a jogi út önmagában nem elég.
1 hozzászólás

badam10

8 éve, 10 hónapja és 22 napja

Érdekes ötletekkel próbáltál kiküszöbölni a problémát..
Sok féle emailem volt,tapasztalatból mondom,hogy mai napig nem sikerült

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja