XGI és ATI kártyák várhatóak az ABIT-tól

2003. december 17.
1.4661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ABIT-hoz közel álló források megerősítették, miszerint a cég új grafikus kártyák kiadását tervezi a jövő év elején, amelyek az ATI Technoligies, és az eXtreme Graphics Innovation chipjeire fognak épülni.

A cég nagy valószínűséggel először a RADEON 9600 XT és 9800 XT kártyákon lovagolja meg az ATI szekerét, a saját hatékony, de egyben hangos OTES hűtésével megfűszerezve. Noha az ATI chipjei eddig is sikeresebbek voltak idén, mint az nVidia kissé félresikerült fejlesztései, az ABIT eddig mégsem tért az eredeti terveitől, miszerint csak nVidia alapú kártyákat gyártott, és azokat sem túl nagy mennyiségben.

A cég eddig az alaplapjai, és videokártyái miatt az nVidia elég közeli partnerének számított, mind a Geforce4, az FX-ek valamint az nForce és nForce2 alaplapi chipkészleteivel is adott ki termékeket. A mostani terveit illetően viszont az ABIT úgy néz ki, hogy stratégiaváltásra készül, hiszen 2 másik grafikus chip gyártó termékeire is akar építeni kártyákat jövőre.

Az ABIT ezzel a lépéssel követi az ASUS, és az MSI példáját, akik nemrégiben ugyancsak ATI grafikus processzorokra épülő videokártyákat jelentettek be, az XGI-nek viszont jelenleg még csak egyetlen partnere van, a Club3D. Az áttérést sokan azzal magyarázzák, hogy az ABIT sosem volt első számú partnere az nVidiának, így például az Geforce grafikus chipekre épülő kártyáival is mindig csak késve tudott megjelenni a piacon. Az értesüléseket az ABIT hivatalosan egyelőre nem erősítette meg.

Kapcsolódó linkek:
Abit Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ha tudták;hogy hangos miért az tették mellé?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja