Xbox Live felhasználókra vadásznak újabban az internetes bűnözők

2009. február 07.
1.7681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az internet megjelenésével szinte egyidős fogalom az internetes bűnözés, melynek számos válfaja ismert.

A legújabb trend mostanában az Xbox Live felhasználók adatainak az ellopása, melyre az elmúlt hónapokban számos példa akadt. Az egyszerű átveréstől egészen a jelszólopó vírusokig, szinte mindent bevetettek a bűnözők, melyekkel hitelkártya adatokat, összegyűjtött pontokat és megvásárolt játékokat is veszthettek azok, akik bedőltek a sötét oldal csábításának.

Az elkövetők a legtöbb esetben ingyen Microsoft pontokat ígértek a gyanútlan játékosoknak, amely ugye fizetőeszközként szolgál az Xbox Live-on. A turpisságra az ESET NOD32 vírusirtót forgalmazó cég figyelt fel, köszönhetően a youtube-ra felkerült videónak hála, melyen egy útmutatót találunk, miként szerezhetünk ingyenesen Microsoft pontokat. A videó természetesen átverés, egy úgynevezett Free Microsoft Points Generator alkalmazás letöltésére buzdítja a játékosokat, mely egy közönséges vírus és számítógépünkre településekor már veszélyben is lehetnek Microsoft pontjaink.

Van azonban más módja is az átverésnek, ugyanis a bűnözők weboldalakat hoztak létre a cél érdekében, ahol Xbox Live belépési adatainkat követelik, ingyenes Microsoft pontokért cserébe. Ha megadjuk a kért adatokat, onnantól már nem fogunk tudni bejelentkezni a szolgáltatásba, ugyanis a tettesek azonnal megváltoztatják a jelszavunkat.

Az illetékesek arra kérik az Xbox Live felhasználókat, hogy ne dőljenek be senkinek sem, aki ingyenes Microsoft pontokat ígér és soha, semmilyen körülmények között se adják ki személyes adataikat, ugyanis a szociális átverés ellen nem véd egyetlen vírusirtó sem.
3 hozzászólás

Vendég

16 éve, 5 hónapja és 12 napja

Max a jelenlegi pontjaidat tudja elkölteni a "bünoző". Utána a felhasználó csinál egy Gamertag recovery-t, jelszót változtat, letölti azokat a dolgokat újra amiket elloptak tőle (ugyanis ha egyszer megvette többször is letöltheti) oszt jó napot. Esetleg még küldhet a nevedben egy "f*ck micrsoft" üzit, amikor is csúnya beszédért kibannolnak 4 napnra a LIVE-ról.


Húúúúúúúú, mekkora kitolás, micsoda veszély! Össze-vissza rémüldöztem magam. röhögő smiley

válasz erre

nemabob

16 éve, 5 hónapja és 12 napja

a neten semmi sincs biztonságban erre mérget vehet mindenki

válasz erre

Raiden

16 éve, 5 hónapja és 12 napja

Az én GCO-s pontjaim nincsenek veszélyben..Remélem...kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja