Xbox 360 – régi Xbox kompatibilitás

2005. november 15.
1.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy az új Xbox 360 játékkonzol mintegy 212 régi Xbox játékprogrammal kompatibilis lesz, azonban ez csak a 20 GB-os merevlemezes meghajtóval ellátott prémium verzió esetében érvényes.

A hír azért érdekes, mert egyrészt a legtöbb gyártó korábban nemigen szokott azzal foglalkozni, hogy új terméke játssza-e a régebbi programokat, ugyanakkor viszont az is elég meglepő, hogy ha mégis, akkor miért csak az egyik változat lesz képes erre?

Az valószínű, hogy a Microsoftot a fő versenytárs Sony PlayStation tanulságai ösztönözték a döntésre. Szakemberek szerint ugyanis sok felhasználó főként azért vásárolta meg az SP2 konzolt valami más készülék helyett, mert az játszotta a régebbi PlayStation játékokat is. A bejelentés hallatán viszont a hírforrások egy része, például Tony Smith a brit The Register-től kétségeit fejezte ki arra vonatkozóan, hogy éppen a (100 euróval) drágább konzolt vásárlók lennének-e azok, akiknek fontos ez a típusú visszafelé kompatibilitás.

Technikai érdekesség, hogy az Xbox 360 a kompatibilitást kizárólag szoftveralapon, egy x86-os instrukciókat Power PC megfelelőikre fordító emulátor révén valósítja meg, ellentétben más gyártók játékkonzoljaival. Valószínűleg ez az oka annak, hogy csak a merevlemezes készülék támogatja majd a régi játékokat, mivel az emulátorszoftverhez szükség lesz a megfelelő tárhelyre – ez azonban csak találgatás, a Microsoft részéről egyelőre nem erősítették meg. A szoftver mindenesetre CD formájában, vagy pedig letöltésként az Xbox Live előfizetők számára lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek:
A kompatibilis játékok listája
2 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 23 napja

Braddock írta:
Ez azért is marhaság mert ha már jönnek a jobbnál jobb játékok ki akarna a régiekkel játszani!Bár biztos hogy van ilyen de én pont nem tartozom abba a csoportba!
Hát ez 8 éves hír úgyhogy nem annyira aktuális...

válasz erre

Braddock

8 éve, 7 hónapja és 23 napja

Ez azért is marhaság mert ha már jönnek a jobbnál jobb játékok ki akarna a régiekkel játszani!Bár biztos hogy van ilyen de én pont nem tartozom abba a csoportba!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljasony1515 profiljamarco profilja