World of Warcraft: Cataclysm: Befutottak a hivatalos rendszerkövetelmények

2010. október 21.
3.1761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Ez a pillanat is elérkezett végre, a december 7-én érkező legújabb World of Warcraft kiegészítő, avagy a Cataclysm végre megkapta hivatalos rendszerkövetelményeit, így a fanatikusok végre áttanulmányozhatják, hogy mennyiben módosult, ha egyáltalán módosult-e a gépigény az előző expanziókhoz képest.

Egy biztos, gondot feltehetően senkinek sem fognak okozni a követelmények, hiszen aki nem mosógéppel játszik, annak legalább a minimumai biztosan megvannak.

A Blizzard hivatalos közleményével érkezett gépigények közül ugyanis az alapok egy több éves konfigurációval húznak egyenlőségjelet, hiszen 1.3 GHz-es processzor, és GeForce FX kártya ma már csak kevesek gépében van, ezekkel ugyanis az újabb játékok többsége nemhogy nem indul el, de még diavetítést sem rendezhetünk velünk. Mindemellett a Cataclysm ajánlott rendszerkövetelményei sem durvák, bőven alulmaradnak a mai átlagos kritériumoknak. A Blizzard tehát újfent azt tartotta szem előtt, hogy a lehető legszélesebb réteg játszhasson a World of Warcraft legújabb bővítményével, ami december 7-én végre már a boltok polcaira kerül. Ha pedig kíváncsi vagy a hivatalos gépigényére, itt és most magad is áttekintheted. Íme:

World of Warcraft: Cataclysm minimum rendszerkövetelmények:

Operációs rendszer: Windows XP 32bit (SP3), Windows XP 64bit (SP2), Windows Vista 32bit (SP1), Windows Vista 64bit (SP1)
Processzor: Intel Pentium 4 1.3 GHz vagy AMD Athlon XP 1500
Memóra: 1 GB RAM
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce FX vagy ATI Radeon 9500 vagy jobb
Hang: DirectX-kompatibilis hangkártya
HDD: 25 GB szabad hely a merevlemezen

World of Warcraft: Cataclysm ajánlott rendszerkövetelmények:

Operációs rendszer: Windows XP 32bit (SP3), Windows XP 64bit (SP2), Windows Vista 32bit (SP1), Windows Vista 64bit (SP1) Windows 7
Processzor: Dual-core processzor, Intel Pentium D vagy AMD Athlon 64 X2
Memória: 2 GB RAM (2 GB elsősorban Vista felhasználóknak szükséges)
Grafikus kártya: 256 MB V-RAM-mal rendelkező kártyák, NVIDIA GeForce 8600 vagy ATI Radeon 2600 vagy jobb
Hang: DirectX-kompatibilis hangkártya
HDD: 25 GB szabad hely a merevlemezen
5 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja

Mai világban ez kifejezetten baráti követelmény. Kivéve a HDD-t.

válasz erre

Welar

14 éve, 8 hónapja

Pont emiatt amit írtam hogy a program nem használja ki, mert sajnos úgy van megírva. Egyik haveromnak a lehető legjobb gépe van 100k volt csak a videókarija, de még neki is problémázik néha az árnyék max beállítás.

válasz erre

kuntakinteee

14 éve, 8 hónapja

van nekem két mag meg minden ami kell de az árnyék fullon mégsem az igazi mosolygó smiley

válasz erre

Welar

14 éve, 8 hónapja

Lesz egy kicsivel nagyobb változás is. Mikor még réges régen elindult a WoW még csak egymagos konfigurációra írták meg a programot, és a proci is jobban bedolgozott a grafikai számításokba. Az idő telt múlt a processzorok, és a videokártyák fejlődtek, de a fejlesztök az alap programozáshoz nem nyultak, hogy a több magos lehetőséget, és a DX10, 11 fejlesztéseket kihasználják. Ezen okok miatt is akadozhat föleg sok embernek a játék. Hiába veszel te csúcs modern videókártyát vagy bármi mást, ez akkor is így lesz, és még nem is beszéltem az Addonokról, mert legfőképpen még azok lassítják a játékot, de az a megnövekedett adatátvitelt lassítja főleg.
A mostani kiegben, azért hogy egy kicsit csökkentsék a proci terhelését hozzányultak kicsit mélyebben az alap programhoz, és betették támogatásnak a DX11 használatát. Persze ehhez DX11 -es videókártya kell mosolygó smiley. És még folytathatnám... mosolygó smiley

válasz erre

kuntakinteee

14 éve, 8 hónapja

Nekem minden fullra van állítva(felbontás, effekt) egy gigás videókari mellett
és semmi gond nincs vele. Annyi, hogy a shadow effektet kell lejjebb venni mert néha lecsökken 60-70 fpsről 20-30 ra ami elég idegesítő, nemtom ehhez az árnyék dologhoz milyen videókarit kellene vennem, hogy maxon menjen akadozás nélkülnyelvnyújtó smiley persze most a Lich Kingről beszélek
de már a pre-patchben változott a láva, víz effekt egyébként nem hiszem, hogy nagy változás lenne grafikai szempontból.

válasz erre
World of Warcraft: Cataclysm
9.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja