Windows XP 'Reloaded': Az MS eloszlatja a félreértéseket

2004. március 03.
1.2771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a nagy médiaérdeklődésre reagálva leszögezi: a Windows XP "Reloaded" kifejezés nem jelenti új vagy frissített Windows XP verzió piacra dobását vagy a Windows "Longhorn" megjelenési időpontjának későbbre helyezését.

A Windows XP "Reloaded" kifejezés, amely Jim Allchin, a Microsoft Platforms Group elnökhelyettesének Seattle-i nyilatkozatában hangzott el, egy hete tartja lázban a nyomtatott és elektronikus médiát egyaránt.

A híradásokban sok hamis információ látott napvilágot, melyeket a Microsoft tisztázni szeretne. A két legnagyobb szárnyra kelt tévedés, hogy 1. a Windows XP "Reloaded" új, önálló termék és 2. a Windows "Longhorn" megjelenését emiatt későbbre helyezték.

A Windows XP Professional és Home Edition jelenleg is a Microsoft legnépszerűbb termékei, melyekből 2003. szeptemberéig több mint 130 millió példányt adtak el. Ugyanakkor a szoftvergyártó komoly hangsúlyt fektet a 2001-ben megjelent desktop operációs rendszerének folyamatos fejlesztésére, például új funkciók és összetevők hozzáadására.

Nem csúszik a Windows "Longhorn"
A Microsoft ismét szeretné hangsúlyozni, hogy a Windows "Longhorn" 2005-ben várható megjelenése előtt nem tervezi új vagy frissített desktop, így például a köztudatban Windows XP Second Edition-ként élő operációs rendszer kiadását. A jelenleg folyó nagyobb fejlesztések a Windows XP Media Center Edition-t, a Tablet PC Edition-t érintik, illetve várhatóan a nyár előtt megjelenő Windows XP SP2 szervizcsomagot, melyeket hamarosan kibővítve, a hardvertechnológiák fejlődésének követésére ismét piacra dob a szoftvergyártó. Azonban e fejlesztések egyik esetben sem érintik a Windows XP operációs rendszer magját.

A Windows "Longhorn" fejlesztése a Windows XP-től függetlenül, a legmagasabb prioritással zajlik, melyeket nem befolyásol a Windows XP SP2 vagy más, a Windows XP-vel kapcsolatos munkálat. A Windows "Longhorn" hivatalos béta verziójának megjelenése 2004 végén várható.

A "Reloaded" nem Windows XP Second Edition (SE)
A "Reloaded" kifejezés a cégen belüli, a Windows XP-t érintő fejlesztési projekteket jelöli, melyek egyike sem új, önálló termékben, hanem funkcionális frissítésekben realizálódik majd. Most még ezek egyikéről sem állnak rendelkezésre végleges információk, melyeket a Microsoft bejelenthetne.

A megjelenési formák az elmúlt évek alatt rendkívül sokfélék voltak, és még a cégen belül sem született döntés, így fölösleges ezzel kapcsolatban találgatásokba bocsátkozni. Jelenleg ugyancsak nem dőlt még el, hogy az új funkciók az SP1-hez hasonló módon integrálva lesznek-e az eladott Windows XP csomagokba, illetve az új számítógépekre gyárilag telepítik-e majd őket. Ahogyan az sem biztos, hogy az újonnan fejlesztett technológiák egy csomagba tömörülnek-e vagy külön-külön lesznek hozzáférhetők. Eddig nem foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy az újdonságokat meg kell-e vásárolniuk a felhasználóknak vagy ingyenes frissítésekként hozzájuk férhetnek.

A Windows XP Service Pack 2 (SP2) mindenek előtt
A jelenlegi legnagyobb, és a leginkább középpontban lévő fejlesztési projekt a Windows XP körül, a 2002-ben kiadott Service Pack 1-hez (SP1) hasonló formában érkező Service Pack 2 (SP2). Az SP2-vel több új funkcionális képesség fog bemutatkozni a Windows XP-ben, melyek többségükben a platform biztonságosabbá tételét fogják szolgálni.

A Windows XP "Reloaded" technológiák fejlesztése az SP2 munkálatait semmilyen módon nem befolyásolják. A Windows XP SP2 megjelenését még 2004 első felére tervezik, és bármilyen, a "Reloaded"-dal kapcsolatos aktivitás csak ezen esemény után várható.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Bvektor profiljamarco profiljarDAVE profiljaMarduk profiljaSándorkolbász profiljagery1113 profilja