Windows Vista Beta 1 szoftverfejlesztőknek

2005. július 29.
1.5241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft kiadta a napokban hivatalosan a "Vista" nevet kapott következő generációs Windows operációs rendszer béta 1-es tesztváltozatát, amely elsősorban a szoftverfejlesztők munkáját segíti.

A Windows Vista Beta 1-et egyelőre mintegy 10 ezer szoftverfejlesztő és informatikus számára tették elérhetővé, hamarosan pedig a Microsoft TechNet és MSDN oldalairól is letöltheti a programokban részt vevő 500 ezer szakember. Ők ezzel egy időben a Windows XP-hez szánt Internet Explorer 7 tesztváltozatához is hozzájuthatnak.

Neil Charney, a Microsoft illetékese újságíróknak arra a kérdésére, hogy vajon elegendő ideje lesz-e a szoftvercégnek és a fejlesztőknek az esetleges hibák kijavítására azt válaszolta, hogy a Beta 1 az eredeti menetrendnek megfelelően került kiadásra. A felhasználók szélesebb rétegeinek szánt Beta 2 kibocsátásának időpontját egyelőre nem jelölték ki; a végleges Windows Vista 2006 második felére várható.

A Windows Vista Beta 1 egy teljesebb verzió ugyan, mint a korábbi "Longhorn" béták, a Microsoft azonban hangsúlyozza, hogy a szoftvert még mindig nem a tömegeknek szánják. A termékben már megtalálható az új operációs rendszer néhány kulcsfunkciója, mint például az újfajta kereső és szervező megoldások, az átdolgozott Start menü, illetve az Internet Explorer frissített változata. Ami a megjelenítést illeti, a Beta 1-ben megjelenik néhány a beharangozott "üvegablakokból" és speciális áttűnésekből is. Más újdonságokra, mint például a laptopokhoz szánt feladatkezelőre, valamint az álló- és mozgóképeket menedzselő új megoldásra még várni kell a következő tesztváltozatok megjelenéséig. A MS a szeptemberben megrendezésre kerülő szakmai fejlesztői konferenciáján rendhagyó módon még egy szerényebb frissítés kibocsátását tervezi a Windows Vista Beta 1-hez.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 8 hónapja és 4 napja

Még a fejlesztőknek sem ajánlanám a Vista-t, még ha abban az időben újdonságként hatott is. Erre gondolom hamar rájöttek ők is röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja