Windows szoftver Sun szervereken

2007. szeptember 17.
1.7831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sun olyan megállapodást kötött a Microsofttal, amelynek értelmében a cég Windows Server szoftverrel is forgalmazni fogja x64-es szervereit.
Advertisement

A lépés néhány évvel ezelőtt még minden bizonnyal elképzelhetetlen lett volna, hiszen a Sun és a Microsoft régóta a legádázabb ellenfeleknek számítanak a szerverpiacon, amit csak elmélyít, hogy a Sun (az IBM-mel együtt) a nyílt forráskódokon alapuló alkalmazások egyik legfőbb híve. Az utóbbi időben azonban a vállalati ügyfelek egyre nagyobb mértékben igényelnek olyan szervereket, amelyeken párhuzamosan több operációs rendszer is futtatható, és ezt a mai technológia már zökkenőmentesen lehetővé is teszi.

A folyamat egyik jelentős állomása alig egy hónapja jött el, amikor az IBM bejelentette, hogy ezentúl Sun Solaris rendszerrel is forgalmazza majd X-Server szervereit. A Sun hasonló megfontolásból döntött most a Windows Server 2003 forgalmazása mellett, amelyhez igény szerint olyan kapcsolódó alkalmazásokat is telepítenek majd szervereikre, mint a Microsoft Virtual Server, a Microsoft SQL Server, a Microsoft Exchange Server és a Microsoft Internet Protocol Television (IPTV) Edition.

A Sun bejelentése szerint az első Windows Server szoftveres Sun x64 szerverek három hónapon belül kerülnek forgalomba, a konkrét ajánlatokat pedig majd akkor hozza nyilvánosságra a cég.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKorpácsi pierre  profilja