Windows szoftverkódokat ajánl a protokollok helyett a Microsoft

2006. január 25.
1.6711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft az Európai Bizottság monopóliumellenes határozatának fényében felajánlotta, hogy a kért protokollok helyett ingyenesen versenytársai rendelkezésére bocsátja a protokollok mögött húzódó szoftverkódok egy részét.

Az EB által kiküldött független szakértő nemrégiben erősen kifogásolta a Microsoft által legutóbb felajánlott Windows Workgroup Server és Windows Desktop kommunikációs szoftverprotokollokat, amelyek lehetővé tennék más cégeknek a Windows rendszereken a MS saját szoftvereivel egyenrangúan és együttműködve futtatható alkalmazások fejlesztését.

A bizottság eredetileg január 25-ig adott haladékot a megfelelő protokollok nyilvánossá tételére, ezt azonban pár napja február 15-ig meghosszabbították: ha a szoftverkonszern addigra sem tesz eleget a döntésben foglaltaknak, úgy akár napi 2 millió dollár bírsággal lehet kénytelen szembenézni.

Az EB részéről egyelőre annyiban reagáltak a MS mostani bejelentésére, hogy ígéretet tettek az ajánlat részletes megvizsgálására. A Microsoft a kódokat kizárólag megtekintésre bocsátaná más cégek rendelkezésére, nyilvános közzétételüket vagy a termékekben való felhasználásukat azonban nem engedélyezné. Az Európai Bizottság szakértői valószínűleg abból a szempontból vizsgálják majd a Microsoft felajánlását, hogy az mennyiben felel meg döntésük eredeti céljának, vagyis annak, hogy megszüntesse a konkurens szoftvercégeknek az EB által igazoltnak tekintett versenyhátrányát. Erről konkrétumok, azaz a kódok híján természetesen lehetetlen előre bármit is mondani.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profiljaBotyi profiljarDAVE profilja