Windows Server 2008 újdonságok

2008. február 25.
3.7751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A Microsoft most debütáló szoftvere számos újdonságot hoz.

Többek között megnövelt biztonságot, nagyobb sebességet ígér a Windows server 2008, melynek hivatalos forgalomba kerülése e hét szerdáján lesz. Az új hálózati rendszer nem bír ugyanakkor a beígért Hyper-V eszköztárral, csak annak egy trial verzióját tartalmazza. Az újítások sora azonban így is meglehetősen hosszú, más kérdés, hogy a rendszer elsősorban a Vista kliensekre van optimalizálva.

Bizony jónéhány év eltelt már a Windows Server 2003 debütálása óta. Habár az előd egy kiforrott hálózati szoftver, némileg eljárt felette az idő. A Microsoft elérkezettnek látta a Windows Server újabb verziójának bemutatását, és együtt teszi elérhetővé azt a Windows Vista első szervízcsomagjával. Az együttes bemutatkozás nem véletlen, a Service pack ugyanis számos igazítást tartogat, mely a kliensek operációs rendszerét hozzáigazítja a hálózati op. rendszerhez, vagyis a Server 2008-hoz.

A Windows Server 2008 komoly hiányossága viszont, hogy nem kompatibilis a Windows korábbi verzióival, csupán az XP-vel, illetve a Vista-val, de igazából ez utóbbival igazán kihasználható. Legfontosabb újításai a tejesen megújult rendszergazdai admin felület, az egyszerűbb menedzselhetőség, valmint a Microsoft újabb biztonsági vívmányainak beépítése.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja