Windows Media Player nem-PC eszközökön is

2004. június 09.
1.7041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft az ST Microelectronics vállalattal közösen olyan csipeket fejlesztett ki, amelyek segítségével a jövőben DVD lejátszókon és egyéb digitális szórakoztató elektronikai eszközökön is futtatható lesz a Windows Media Player program.
 

Az új csipek a Windows Media Player 9-es verziójának futtatását teszik lehetővé, a DVD lejátszókon és a digitális televíziós alkalmazásokon kívül mindenféle egyéb Media Center Edition Extender Technologies, Windows Media Connect, vagy Microsoft IP Television technológiát támogató eszköz esetében is.

Az új technológia még inkább elmoshatja a határvonalat a számítógépes és a szórakoztató elektronikai alkalmazások között. A két cég egyike sem nyilatkozott arról, hogy a csipek mikor jelennek meg először a piacon, illetve az említett termékekben.

Más jelek is utalnak arra, hogy a Microsoft terjeszkedni kíván a szórakoztató elektronikai ágazatban. A nemrégiben kifejlesztett, legújabb verziójával akár már 11 GB adat, vagyis négyórányi mozgókép tárolására alkalmas FVD lemez ugyanis, a DVD-vel ellentétben kompatibilis a Windows Media szoftverekkel. Ezek az olcsó, ugyanakkor nagy adatsűrűség tárolására képes digitális lemezek, amennyiben sikeresek lesznek a fogyasztók körében, tovább szélesíthetik a Microsoft médialejátszó szoftverek piacát. Az első FVD lejátszók egyébként 2004 második felében kerülnek majd piacra.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

italianman

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

11 gb 4 óra film?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt