Wii Music: Játszva felfedezni a zenét

2008. október 31.
4.0331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Shigeru Miyamoto nem igazán szokott mellényúlni, ha játékokról van szó.

Olyan hatalmas címek fűződnek nevéhez mint a Mario, a Donkey Kong, a Zelda, a Pikmin, az F-Zero, és a Nintendogs. Egy élő legenda, aki a Nintendo szárnyalásában nem kis szerepet játszott a múltban és fog is a jövőben. Az újabb szerzeménye, a Wii Music készül meghódítani a világot, de sokan nincsenek igazán azzal tisztában, hogy mit is takar ez a sejtelmes cím. Összefoglalva a következőket...

A Wii Music meghívja Önt, hogy több mint 60 hangszerrel kísérletezzen és improvizáljon.

A Wii Music használatához, mely november 14-én jelenik meg a Wii konzolra, az embernek sem egy tehetséges zenésznek nem kell lennie, sem pedig egy gamer ügyességével nem kell rendelkeznie: Csak az a fontos, hogy az ember szeresse a zenét és a zenélést, akár egyedül akár a családdal vagy barátokkal közösen. Több mint 60 hangszer választható, mint például dob, basszusgitár, szaxofon, sőt még egy ugató kutya is szerepel a menüben. Ezeken a hangszereken a léggitárnál ismert módon lehet játszani: az ember a hangszerhez tartozó mozdulatokat és fogásokat stimulálja. A közös improvizálás során, mely 50 különböző darabban lehetséges, mindenki felfedezheti magában a zenészt: A Wii Music repertoárja minden stílusirányzatot magában foglal, a klasszikus remekművektől a kultusznak számító popszámokig, sőt egészen a közkedvelt videojáték dallamokig, mint például a Super Mario Bros.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 2. kép

A játék fő profilja a "Zenélés", mely a játékosoknak lehetőséget nyújt saját remekműveik létrehozására. A játékos itt egy hattagú együttes tagja, mely a játékoson kívül mókás karakterekből áll. A "Játékmező" almenüben a játékos gyakorolhatja a különböző zenei stílusokat. Ezzel szemben a "Gyorsstart"-módban a játszandó darabról és annak hangszereléséről a Wii dönt véletlenszerű választással.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 3. kép

A "Kívánságdal" ugyanakkor a játékosra bízza a választást arra vonatkozóan, hogy például a kísérő karakterek milyen stílusban zenélnek, milyen tempóban, milyen hangszerekkel és hogy milyen színpadon folyik a zenélés. Ha az ember végigjátszott egy dalt, elmentheti videoklipként és elláthatja azt egy személyesen elkészített borítóval. A klip feltölthető a szerverre és a WiiConnect24-en keresztül barátoknak és családtagoknak elküldhető. Így mindenki osztozhat a darabok zenei alkotásában, értékelhetik őket, sőt meg is változtathatják azokat, ezzel létrehozva egy közös alkotást.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 4. kép

Számos útmutató segíti a Wii-zenészeket, a különböző hangszerek és stílusirányzatok megismerésében: A helyes technikákat és elrendezést ugyanúgy megtanulhatjuk, mint ahogyan fejleszthetjük hallásunkat és ritmusérzékünket. Minél többet játszik az ember, annál kreatívabb lesz és annál inkább több kedve lesz egyedül improvizálni. A Wii-távirányító és a Nunchuk segítségével így létrejöhetnek zenei alkotások, melyek az eredeti darabot talán túl is szárnyalhatják.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 5. kép

A "Zene-mód" mellett a "Wii Music" további játékváltozatok egész sorát kínálja a használóknak. A "Dob-mód"-ban például az ember egy teljes virtuális dobfelszereléssel játszhat, beleértve kis- és basszusdobokat, cintányérokat: A Wii-távirányító és a Nunchuk dobverőként szolgálnak, a Wii Egyensúlyozó Pad pedig pedálként. 15 interaktív dob-órával, egy szabad játékmóddal és egy egyedül játszóaknak szóló Jam-Session-nel, melyben az 50 darab mindegyikét dobosként kísérhetik a játékosok, egy igazán meggyőző dobélményt élünk át.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 6. kép

Melyik zenebarát ne álmodott volna már egy zenekar vezényléséről? A Wii Music ezt lehetővé teszi: Azáltal, hogy a Wii-távirányító karmesteri pálcaként lendül, segítségével a játékos megadhatja virtuális zenekarának a tempót és a hangerőt, sőt egy darab tetőpontjait is saját maga interpretálhatja. Ez a feladat különös kihívássá válik, ha egyszerre négy játékos vezényel, mivel a részt vevők csak akkor tudnak magas pontszámot elérni, ha teljesen egy ritmusban és ütemben tudnak maradni.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 7. kép

A gyakorlat mellett természetesen az elmélet sem maradhat el: A szórakoztató Zene-Quiz-ben az "Emberi Hangvilla"-ban zenei alapismereteinket alaposan felfrissíthetjük. Nyolc nehézségi fokozatban kerülnek itt a játékosok dallamos kihívásokkal szembe: Szortírozniuk kell hangmagasság alapján különböző hangjegyeket, egymással harmonizáló hangokat azonosítani vagy éppen hamis hangokat egy darabból kihallani. És persze mellesleg rájönni, hogyan különböztethetőek meg különböző hangmagasságok, hogyan képezhetők harmonikus hangok és hogy mi a különbség az egybehangzás és a disszonancia között. Így jár a mulatság barátok között és a családon belül kézről kézre, miközben intenzíven fejlesztjük zenei hallásunkat.

Wii Music: Játszva felfedezni a zenét - 8. kép

Röviden: A Wii Music egy magával ragadó videójáték-szimfónia, mely lehetővé teszi, hogy a zenét játszva felfedezzük, kötetlen játékkal történő zenéléssel, kísérletezéssel és improvizálással. Ugyanakkor segítségével megtudhatunk sok fontos és érdekes dolgot a zenéről, hangszerekről és zenei irányzatokról. Mindenekelőtt azonban a Wii Music végtelen szórakozást kínál és minden játékost motivál a benne szunnyadó zenei tehetségek felfedezésére.

Köszönjük az összefoglalót Hliva Réka merketingvezetőnek.
2 hozzászólás

macman507

16 éve, 9 hónapja és 12 napja

"Shigeru Miyamoto" érdemes megnézni egy videót róla, írjátok be youtúb-on: "Mega64: New Super Mario Bros. Video"

Egy 35 másodperces kis videót fogtok találni több mint 1 milliós nézettséggel! kacsintó smiley


Hangulatos egy játék az biztos!

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 20 napja

A Guitar Heronak nincsen párja srácok!kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja