Wii U: Nem, nincs beépített Blu-ray, sem DVD lejátszó

2011. június 15.
1.8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az E3-as bejelentés előtt és közvetlen utána is jócskán elszaladt velünk a ló, egymásutánban gyártottuk a legfrissebb pletykákat - vagy éppen dőltünk be azoknak -, amik a Wii U elképesztő képességeit magasztalták.

Egy csodás - egyúttal igen tipikus - ívet írtunk le így, hogy aztán orral előre fúródjunk a talajba, midőn szembesülünk a keserű valósággal. Legutóbb arra derült fény a derék Iwata jóvoltából, hogy a Nintendo friss konzolja a korábbi hiedelmek ellenére sem képes lejátszani a DVD és Blu-ray lemezeket. Miért is nem? Mert már mindenkinek van erre szerkentyűje.

A konzolt ugyan HDO lemezekre méretezték, azonban a Nintendo elnöke, Satoru Iwata elárulta, hogy a Wii U nem képes kezelni semmilyen DVD, vagy Blu-ray lemezt, mivel már "elég ember" rendelkezik az ezek lejátszásához szükséges eszközzel valamilyen formában, és ez egész egyszerűen "nem indokolta volna a költségeket".

"A Wii U nem rendelkezik DVD vagy Blu-ray lejátszási képességgel" - mondta.

"Ennek oka az, hogy úgy érezzük, már elég ember rendelkezik olyan eszközökkel, amely képes lejátszani DVD-ket és Blu-ray-eket, olyannyira, hogy ezen funkciók beépítése a Wii U-ba nem tette volna indokolttá a költségeket a technológiával kapcsolatos szabadalmak miatt."
2 hozzászólás

Vendég

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

Egyre furább ez a cucc

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Ööööööööö MI VAAAAN?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaMarduk profiljaGargameth profilja