A Wii U két tablet kontrollert is támogatna? - A jelentés szerint igen

2011. november 08.
2.0111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Egy állítólag "megbízható vezető játékfejlesztő" beszámolója szerint a Nintendo jelenleg minden eddigi makacskodását félretéve azon ügyködik, hogy jövőre várható konzolcsodájuk két kontrollert is támogathasson.

Ha ez igaz, akkor nagy valószínűséggel a konzol iránti érdeklődés is némi növekedést mutat majd.

Amikor néhány hónapja a Nintendo bemutatta legújabb konzol-vívmányát, a Wii U-t, természetesen le voltunk taglózva. "Remekül hangzik" - gondoltuk, bár ugyanakkor sokunkban megfogalmazódott a kérdés, mely a mai napig kísért minket: vajon több kontrollert is támogat majd? A vállalat egészen eddig konokul elutasította a többkontrolleres gondolatát; később Satoru Iwata rámutatott, hogy "ez pusztán költség kérdése" - később kifejtette, hogyan is lehetne kivitelezni a dolgot.

Ám időközben feltűnt egy névtelen vándor, alias "megbízható vezető játékfejlesztő", aki azzal a merész kijelentéssel járult az Develope-Online.com elé, miszerint a Nintendo-nak megjött az esze, és most is azon munkálkodnak, hogy a Wii U-t multikontroller támogatással adhassák ki, amint eljön az ideje.

"A Nintendo már tudatában van annak, hogy mindenképp két tabletet kell támogatniuk" - magyarázza a forrás. - "Az E3-on erre nem kötelezték el magukat, de tudják, mennyire fontos az, hogy technikailag megvalósíthatóvá tegyék a kettős megjelenítés támogatását."

"Még ha ez hatással is van a framerate-re, mint fejlesztő és játékos, engem nem érdekel. Működnie kell. A fejlesztők játékokat fognak készíteni ehhez. Amikor egy kvízjátékot csinálsz, lesz*rod a framerate-et."


Semmi kétség: a Nintendo bizonyára belátta, manapság luxus számára mindenféle elvekhez tartni magát, és minden erejével azon van, hogy mindent kihozzon ebből az ígéretes konzolból, amit csak lehet. Pontosan tudják, hogy talán a Wii U az, ami kihúzhatja őket az anyagi slamasztikából.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nekem az a fura hogy egyáltalán gondolkodtak egy egykontrolleres verzión...meglepett smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 6 napja

Az a gáz hogy hiába lesz jó a Wii u, ha drága lesz. Márpedig az lesz, ha két tabletet adnak hozzá kontrollerként. Márpedig most nagyon úgy tűnik hogy efelé hajlanak...

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 6 napja

dehát nincsenek is slamasztikábanmeglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja