Webszabvány-tesztelő eszközkészletet jelentetett meg WS-I

2004. március 19.
1.2311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A webszabványok egységesítéséért fellépő WS-I szervezet olyan programozóknak szánt eszközkészletet jelentetett meg, mellyel tesztelhető a weboldalak kompatibilitása különböző alkalmazások körében.

A csomag a WS-I Basic Profile nevű csomag az ellenőrzés mellett segít a legelterjedtebb internetes protokollokkal való együttműködés megteremtésében, mint a Simple Object Access Protocol (SOAP), a Web services Description Language (WSDL) vagy az XML.

A rendszer lényege, hogy a WS-I ajánlásait követve a programozók biztosak lehetnek munkájuk más programnyelvet használó alkalmazásokkal és különböző operációs rendszerekkel történő kompatibilitásában. A most megjelent Basic Profile a Javára és a Microsoft C# programnyelvére koncentrál, de nemsokára egy olyan csomagot is ki szeretnének adni, mely külön a biztonságtechnikai kérdésekre koncentrál. A különböző internetes megoldások terjedésével egyre fontosabb kérdés az alkalmazások közötti átjárhatóság, a biztonsági szabványok egységesítésének elhúzódása pedig könnyen visszavetheti a fokozott védelmet megkívánó online szolgáltatások terjedését.
1 hozzászólás

Kekmedve

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Jó kis ketyerék ezek, nekem is jól jöttmosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja