Webalapú szövegszerkesztő technológiát vesz a Google

2006. március 12.
1.6971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google felvásárolta a Writely nevű, iternetalapú szövegszerkesztő alkalmazást fenntartó Upstartle céget, amiből egyes elemzők rögtön a Microsoft Office-szal való versengési szándékra következtetnek.

A felvásárlás tényét mindkét vállalat megerősítette. A jelenleg még béta tesztváltozatban létező Writely programban egyelőre nem történik változás, vagyis továbbra is ingyenes marad, ugyanakkor az eddig regisztrált felhasználók férhetnek csak hozzá, míg a többiek egyelőre várólistára kerülnek.

Az augusztusban beindított szolgáltatással különféle MS Word vagy OpenDocument formátumban készült dokumentumokat lehet weboldalon vagy blogon közzétenni, december óta pedig lehetséges a PDF formátumba történő mentés is. Az Upstartle eredetileg, a tesztelés lezárultával egy fizetős prémium verziót is beindítani tervezett, amelynek ez utóbbi funkció is a részét képezné - a Google konkrét tervei egyelőre nem ismertek. Az online keresőjéről közismert tartalomszolgáltató részéről csupán annyit közöltek, hogy "az innovatív technológia és a tehetséges csapat" miatt vették meg az Upstartle-t.

Arról, hogy a Google egy a Microsoft Office irodai programcsomaggal rivális szolgáltatást kíván indítani, már azóta folynak találgatások, hogy a cég partnerségi megállapodást kötött a Sun-nal az OpenOffice tobvábbfejlesztésére. Az Upstartle részéről ugyanakkor Claudia Carpenter társalapító egy februári interjúban elutasította a MS Office-szal való közvetlen verseny gondolatát. Kérdés persze, hogy mi a Google véleménye erről. A vételár egyébként a legtöbb részlethez hasonlóan szintén nem ismert.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja