Wario Land: Shake It!: A vérbeli platform reménység

2008. július 04.
3.2911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Korosabb olvasóink bizonyára szép emlékeket őriznek magukban a megboldogult kilencvenes évek sztár játékairól.

Az az időszak maga volt a kétdimenziós platformer paradicsom. Mario, Sonic, Cool Spot, Lion King, Aladdin, Mickey Mania, Pitfall, Vectorman, Marsupilami és még egy teherhajónyi kiváló mászkálós anyag dereng abból a termékeny érából. Sokan közülük alaposan megsínylették a dimenzió bővülést, felhígultak és elvesztették egykori varázsukat.

A Nintendo is meglépte a kötelezőt, amikor betörtek a 32 (Sony PlayStation, Sega Saturn), 64 Bit-es (Nintendo 64, Jaguar) csodamasinák és szépen kibővítette a népszerű kult figuráit egy újabb dimenzióval. Mario, Donkey Kong és társaik már mind megfordultak a harmadik dimenzióban és legtöbbször kiválóan szerepeltek, de érzik mélyen ők is, hogy a síkbeli mászkálós anyagokat lehetetlen überelni, hiszen azoknak sajátos hangulatuk és varázsuk van, hiába az agyon hi-tech-elt korszak grafikus etalonjai által nyújtott döbbenetes látványvilág, ha hiányzik belőlük a szív, a személyiség.

A Nintendo Wii exkluzív Wario Land: Shake It! visszaad egy darabkát abból, amit úgy nevezünk, hogy konzolos történelem. Mario gonosz ellenlábasa ismét egy önálló kalandban kívánja próbára tenni magát, de nem is akármilyenben. A perspektíva síkbeli, a grafika szenzációs, a hangulat odaver, a játszhatósággal pedig nem lesznek problémák, erre a nagy N neve a tökéletes garancia. Elcsíptük az első mozgóképet az idén ősszel debütáló platformerből, javaslom most Nektek mielőbbi megtekintésre. Ha Wario fan vagy azért, ha Nintendo rajongó vagy azért, ha fiatalkorú vagy és szeretnél visszautazni egy kicsit az időben, akkor pedig azért. Érvünk bőven akad, de vajon Nektek is szavatok a látottakhoz?

#tv#

Az irányításhoz a WiiMote-ot vízszintesen illendő tartani, egy old school konrollerhez hasonlatosan, a rázogatásával pedig Wario-t segítjük különféle finomságokhoz. Ez nagyon ott lesz, máris rohanok egy konzolos üzletbe. Wiissza sem térek egy gép nélkül, mert ez kell, mert ez igazán mókás, mert ebben van valami megfoghatatlan, amit mostanság sűrűn hiányolunk a modern anyagokból. Wiiszlát később! ;)
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások