Vízhűtést kap az nVidia GeForce GTX 295

2009. január 30.
2.1791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A videokártyáiról ismert EVGA és Zotac, az nVidia két legnagyobb grafikus kártya partnere, bejelentette, hogy kiadják az nVidia legnagyobb teljesítményű kártyájának, a dupla GPU-s GeForce GTX 295-nek a vízhűtéssel felszerelt változatát.

Megfelelő hűtés alkalmazásával, ezeknek a VGA kártyáknak a teljesítmény határa komoly mértékben növelhető és ezzel lehetővé válik a grafikus processzor gyári túlhajtása, ami jelentős teljesítménynövekedést eredményez.

Mint az nyilvánvaló, az nVidia GeForce GTX 295-ös grafikus kártyája egy válaszlépés volt az AMD csúcskategóriás videokártyája, a HD 4870 X2-re. Azt, hogy a két cég elgondolása elegendő lesz-e az nVidia GTX 295 kártyák népszerűségének növeléséhez, még nem lehet tudni, de megemlítendő, hogy ezt a koncepciót az ATI kártyák gyártója, a Sapphire már régebben alkalmazta a Sapphire HD 4870 X2 Atomic Edition grafikus kártyájánál.

Az új vízhűtésű GeForce GTX 295 kártyák tervezett teljesítményéről és megjelenéséről sem az EVGA, sem a Zotac nem közölt részleteket, de gyanítható, hogy legkésőbb az idei CeBit-en már hallunk róluk.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

16 éve, 5 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Tibit

16 éve, 5 hónapja és 19 napja

Egyszer láttam olyat, hogy jéggel hűtötték a processzort vagy mit, lazán dobálták rá a jégdarabkákat, hadd hűljön! Érdekes voltmosolygó smiley Valami tuningolt gép lehetett

válasz erre

Raiden

16 éve, 5 hónapja és 19 napja

Kíváncsi vagyok..Mondjuk szóba jöhet még a szárazjég,ha már hűtés..mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja