Vízhűtéssel szerelt Radeon HD 6970 a PowerColor kínálatában

2011. január 01.
2.2191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos videokártya partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus vezérlővel bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD csúcskategóriás Radeon HD 6970-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor LCS HD6970 típusjelzéssel fog felbukkanni (AX6970 2GBD5-WM2DH gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy az EK műhelyéből kikerült nagy teljesítményű vízhűtés gondoskodik, ami a GPU-n kívül az összes főbb hőtermelő komponenst is hűvösen képes tartani.

A hivatalos adatok szerint az alkalmazott hűtőrendszernek köszönhetően, a grafikus vezérlő hőmérséklete még teljes terhelés mellett sem emelkedik 50 Celsius-fok fölé. Az új PowerColor LCS HD6970 GPU-ja 1536 darab Stream feldolgozóval és 96 darab textúrázó egységgel dicsekedhet, ami mellé egy 2048 MB GDDR5 VRAM-mal épített 256 bites memóriarendszer társul. Ahogy azt már a gyártó LCS szériájától megszokhattuk, az új videokártya is már gyárilag megemelt órajelekkel fog megérkezni a boltok polcaira, ugyanis a GPU sebességét 880 MHz-ről 925 MHz-re, a videomemóriák sebességét pedig 1375 MHz-ről 1425 MHz-re hangolták át a tervezők, ami 5700 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek egy HDMI 1.4a, két darab DVI és két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges energiát a gyorsító egy hat-, valamint egy nyolctűs PCI Express konnektoron keresztül nyeri.

Az újdonság természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), az Eyefinity, az ATI Avivo HD, a PowerTune, a Stream, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező HD3D technológiája egészít ki. Az új PowerColor LCS HD6970 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Vízhűtéssel szerelt Radeon HD 6970 a PowerColor kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Már többször is eszembe jutott az az őrült gondolat, hogy micsoda károkat okozna egy ilyen kártya a gépben, ha szivárogna a vízhűtés.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja