Vízhűtéses Radeon HD 5870 a PowerColor-tól

2009. október 29.
2.5961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővült ki a videokártyáinak termékpalettája.

Az újonnan bemutatott gyorsító az AMD legújabb ATI Radeon HD 5870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor LCS HD5870 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság hűtéséről, az EK műhelyéből kikerült nagy teljesítményű vízhűtés gondoskodik, ami a GPU-n kívül az összes főbb hőtermelő komponenst is hűvösen tartja.

A PowerColor LCS HD5870 már csekély mértékben megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ami az 1600 darab stream processzorral felvértezett RV870-es grafikus feldolgozó esetében 875MHz-es sebességet, az 1GB videomemóriával épített 256bit-es GDDR5 memóriarendszernél pedig 1250MHz-es frekvenciát jelent (5000MHz-es effektív teljesítmény). A gyorsítókártya hátlapi paneljén két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet lett elhelyezve, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. Az újdonság rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 3.2 és OpenCL támogatással, de a kínálatából természetesen nem hiányzik az ATI Stream, Avivo, PowerPlay, Accelerated Video Transcoding (AVT), valamint a legújabb Eyefinity technológia sem. A dobozban a cég mellékel még egy kupont is, aminek a segítségével a felhasználó megjelenésekor majd letöltheti a DIRT 2 játék teljes értékű változatát. A PowerColor LCS HD5870 várhatóan november 6-án fog megjelenni a boltok polcain, de az áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

A PCS mindig extrém dolgokat debütál nekünk, de ez most nem tetszik, valahogy mindigis a légkeveréses verziók híve voltam. Attól függetlenül szép megoldás, csak körülményes.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaManiac profilja