Viszlát 965, helló P35!

2008. január 28.
1.8801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ha valakinek még lenne kétsége az elmúlt hetek alaplapos mozgásait tekintve, mára bebizonyosodott, hogy az Intel kifuttatja a 965-ös lapkakészletet.
Advertisement

Az utód P35-ös alaplapok ára már elérte azt a szintet, hogy helyébe léphessen elődjének, ráadásul sokkal többféle CPU használható benne. Mindenekelőtt is arról kell beszélnünk, hogy a közeli jövőben néhány érdekes processzor is érkezik az Inteltől, amelyek igénylik az új technológiájú lapkákat.

A 45 nm-es Penryn magos Core2-es CPU-k még elfuttathatók némely 965-ös alaplapban, azzal a kis korlátozással, hogy csak 1066 MHz-es front side bust lehet használni 1333 MHz-es helyett. Azonban az új E sorozatú kétmagos Celeronok nem mennek a korábbi alaplapban, ahhoz az új széria kell. Az olcsóbb belépő CPU-hoz, egy G31-es, vagy G35-ös alaplapot használhatunk. Esetleg egy régebbi 945G-st, bár ez esetben még alaposabban érdemes áttanulmányozni a kompatibilitási listákat.

Természetesen további előny, hogy a P35, vagy nagyobb testvére az X38 képes kezelni a mind elterjedtebb 1066 MHz-es DDR2-es és DDR3-as memóriákat, amelyek egyre inkább megfizethetőbb árkategóriába kerülnek. Az új generációs chipekre épülő alaplapok választéka már igen széles, akár az ASUS, Intel, vagy Gigabyte, MSI-t nézzük. Aki új inteles gépet épít, mindenképpen megfontolandó, hogy már az új lapkában gondolkozzon.
Advertisement
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 27 napja

helllo hát nem nagyon szuper

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

muki profiljaiPet profiljaGargameth profilja