Vista PC-khez adható XP-t kínál a Microsoft

2007. szeptember 25.
2.1011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft mindenféle hírverés nélkül elkezdett olyan Windows XP kópiákat szállítani a PC-gyártóknak, amelyeket Vista-rendszerű gépeikhez adhatnak tovább a vásárlóknak.

A ?downgrade? (szó szerint ?lefokozás?) vagy ?restore? (?helyreállítás?) opcióval a Windows Vista Business és Ultimate szoftverű gépet vásárlók élhetnek, ahogyan az az említett alkalmazások licencszerződésében mindig is szerepelt. Ez azonban technikailag mostanáig meglehetősen nehézkesnek bizonyult, mivel annak ellenére, hogy a számítógépgyártók továbbra is kínálnak XP-alapú rendszereket, az előző generációs Windows szoftvert tartalmazó külön lemezek beszerzése gyakorlatilag lehetetlenné vált.

A Microsoft mostani akciójával azonban a gyártók tetszésük szerint adhatnak XP telepítő CD-t vagy DVD-t Vista-rendszerű gépeikhez, így a felhasználóknak sem kell majd olyan mértékben kompromisszumot kötniük a választásnál, ha új PC-t vesznek, de nem szeretnének Vistára váltani.

Brandon Farris, a Fujitsu marketingigazgatója a Cnet-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Microsoft lépése elsősorban a kis- és közepes vállalkozásoknak jelent majd nagy segítséget. A szoftverkonszern a korábbi generációváltások tapasztalataiból kiindulva valószínűleg számított is arra, hogy a teljes számítógépes rendszereket üzemeltető, de a legnagyobbaknál szűkösebb anyagi forrásokkal rendelkező szegmens ragaszkodik majd a legtovább az XP-hez, így ezért is hagyta nyitva kezdettől az opciót az Ultimate mellett a Business kópiákhoz. A gyártók közül a Fujitsu, a HP, és a Dell is úgy nyilatkozott, hogy élnek a lehetőséggel a Windows XP restore lemez forgalmazására.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja