Visszatér az év végén a boltok polcaira az igazi Commodore 64!

2019. június 25.
6.2051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Retro Games munkatársainak kezét egészen biztosan áldja most az a játékostábor, akik játékos karrierjüket már a Commodore 64-érában megindították, merthogy újra kiadják az egykoron népszerű számítógépet.

Sőt, nem a korábban már publikált mini kiszerelésre kell gondolni, a srácok ugyanis a teljes méretű, ergo az igazi Commodore 64 élményt szállítják le a boltok polcaira, amiről már jó ideje csepegtették az infókat. Az biztos, hogy az idei év ünnepi szezonjában, tehát december 5-én fog berobbanni a gép a piacra, 120 dolláros, azaz legalább 35 ezer forintos áron.

A komplett billentyűzet, frissített Micro Switch Joystick és HDMI kimenet is jelen lesz az újfajta kiszerelésben, ráadásul három variáns is rendelkezésünkre áll bootolás tekintetében: egyrészt az eredeti C64 Basic, másrészt a Games Carousel, harmadrészt a VIC-20 Basic környezetben indíthatjuk el a masinát.

Ez még nem minden, lévén 64 előretelepített játék vár minket, amiket 50Hz-en és 60Hz-en egyaránt nyúzhatunk, opcionálisan pedig még CRT szűrőt is aktiválhatunk, ha nosztalgiázni támadna kedvünk. Hab a tortán, hogy pendrive-on keresztül a saját VIC20 és C64 játékainkat is betölthetjük!

Nézd nagyban ezt a videót!6 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Még kicsi voltam, amikor a C64 még virágzott, nem is tudtam a létezéséről, így aztán akkor sem és azóta sem próbáltam. Nekem ezért nem is annyira ütős a hír. Amúgy hogy kaptak erre engedélyt, vagy megszerezték a jogokat?

válasz erre

petrovicsz

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Istencsászárság!!!!!

válasz erre

marco

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ezzzzaaaaazzzzz!!!!! Épp vadásztam egy eredetire, de akkor megvárom ezt. Ugyanígy egy Amiga 1200 replika is rendel, köszönöm!

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

OOOOOhhhhhh yESSSSSS!!!!

válasz erre

Mordorer

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na neeeeeeeee!!!!!!!! IMÁDOM!!!!!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

1000feri profiljadrift3r91 profiljatotyak profiljarDAVE profilja