Visszaesett a Nintendo Wii és a PlayStation 3 forgalma Japánban

2009. január 12.
1.5291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Egy újabb mozgalmas esztendő áll mögöttünk, kemény háborút vívtak a konzolos óriások egymás ellen, nem volt ez másként Japánban sem.

Szinte heti rendszerességgel cikkeztünk a Nintendo Wii sikereiről, így csak keveseknek merülhetett fel lehetőségként az a fejében, hogy jócskán visszaesett Nipponban a kiotóiak forgalma. Pedig a számok nagyon is ezt tükrözik, és nincs ezzel egyedül a nagy N, hiszen a Sony is kevesebb hardvertől vált meg tavaly, mint 2007-ben.

Mindketten visszaesést produkáltak tehát a japán piacon, ironikus módon az Xbox 360 volt az egyetlen asztali masina, amely nem csak hogy erősödött piacilag, hanem tette ezt jelentős mértékben. A Microsoft évek óta próbálja bevenni a távol-keleti piacot, de ezidáig kevés sikerrel. Tavaly viszont meglódult a mutató pozitív irányba és ez hozott a redmondiaknak egy masszív, 40%-os erősödést.

Visszaesett a Nintendo Wii és a PlayStation 3 forgalma Japánban - 2. kép

A Nintendo Wii ezzel szemben visszaesett, a kimutatások szerint csaknem 700,000 konzollal kevesebbet értékesítettek 2008-ban, mint egy évvel korábban. Ez 20%-os gyengülést jelent. 2007-ben 3.7 millió Wii-től váltak meg a kiotóiak, ez a szám viszont nem tudott stabil maradni a tavalyi esztendőben, lassult a konzolok fogyása a kicsiny szigetországban, így ugrott a kerek 3 millió.

Visszaesett a Nintendo Wii és a PlayStation 3 forgalma Japánban - 3. kép

A Nintendo mellett a Sony is visszább vett a tempóból, persze korántsem önként, egyszerűen így sikerül számukra a tavalyi év. 2007-ben 1.18 millió PlayStation 3 konzoltól vált meg a japán elektronikai óriás, míg 2008-ban némileg alábbhagyott a kereslet a berendezés iránt, 140,000 géppel vásároltak kevesebbet Japánban. Nem vészes a csökkenés, csupán 20%-os, ami ilyen relatív alacsony számoknál nem eget rengető mennyiséget takar, nevezhetnénk akár stagnálásnak is, némi túlzással.

Visszaesett a Nintendo Wii és a PlayStation 3 forgalma Japánban - 4. kép

Sikeresebb esztendeje a három óriás közül csak a Microsoft-nak volt, a Sony és a Nintendo nem tudták megismételni a 2007-ben elért szinteket, talán majd idén beindítják az utánégetőket és másképp fest a 2010-es visszatekintő elemzés. Addig további, véres háború zajlik az elsőbbségért, leginkább a Sony és Microsoft között, a Nintendo-nál hátradőlve élvezik a befolyó profitot.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 27 napja

úú a wii majdnem bekapja ps3-mat és az x360-at . de azért szép a microsoftról hogy tutdta növelni az eladásait. de ezt amerikaiba nem lehetne meg kapni ?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaSándorkolbász profiljamarco profiljaBvektor profiljaMarduk profiljarDAVE profilja