Vírusos reklámok a DoubleClick rendszerében

2007. november 16.
1.5681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több külföldi szakmai magazin is arról számolt be, hogy a DoubleClick reklámkiszolgáló rendszerébe vírus került a közelmúltban.
Advertisement

A DoubleClick hirdetései között a napokban felbukkant egy olyan banner is, amelynek célja nem egy bizonyos termék vagy szolgáltatás népszerűsítése volt, hanem az internetezők számítógépeinek a megfertőzése. Rákattintván a szóban forgó reklámra, a WinFixer nevű kártevő egyik variánsa települt fel a PC-re, és hibaüzeneteket jelenített meg a képernyőn. A vírusírók megpróbálták elhitetni a felhasználókkal, hogy számítógépük fertőzött, és egy állítólagos, a problémát orvosoló biztonsági szoftver megvásárlására ösztönözték gyanútlan áldozataikat.

A DoubleClick vírusos bannerjei számos nagy látogatottságú, megbízható webhelynek hitt portálon bukkantak fel, így például megjelentek azok a CNN honlapján is. A vírusírók nagy előszeretettel próbálják meg becsempészni kártevőiket a nagy reklámkiszolgáló cégek hirdetései rendszereibe, mivel így széles rétegekhez tudják eljuttatni kártékony programjaikat.
Advertisement
nincs még hozzászólás

Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljaImperator profilja