Víruslassító szoftvert mutatott be a HP

2004. december 02.
1.7331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hewlett-Packard bejelentette, hogy 2005 elején egy olyan szoftver forgalmazásába kezd, amely azonnal felismeri a vírusprogramokat és automatikusan lelassítja, vagy meggátolja terjedésüket.

A megoldás működésének alapja az, hogy a számítógépes vírusok általában jóval gyorsabban és nagyobb tömegben árasztják el az egyes rendszereket, mint a szokványos adatforgalom veszélytelen elemei. A HP szoftvere először azonosítja, majd kiszűri a feltűnően nagy intenzitású forgalmat generáló, azaz vírusgyanús online folyamatokat, és lelassítja, vagy akár teljesen blokkolja azokat.

Ez az automatikus reakció időt és lehetőséget ad a rendszergazdáknak és informatikusoknak arra, hogy megfelelő eszközökkel vehessék fel a küzdelmet a támadások ellen. Ez különösen hasznosnak bizonyulhat, ha meggondoljuk, hogy az SQL Slammer féreg például 31 perc alatt 79 ezer rendszert tudott megfertőzni.

A HP először Windows Server 2000 és 2003 operációs rendszerű, ProLiant szervereihez, valamint ezzel egy időben ProCurve hálózati hardvereszközeihez adja ki a szoftvert és a hozzá kapcsolódó támogatást. Jelenleg azt tesztelik, hogy az alkalmazás mennyire kompatibilis a Windowsszal.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja