Víruseltávolító eszközt és fontos javításokat bocsátott ki a Microsoft

2004. július 19.
1.5991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft kedden olyan eszközt bocsátott ki, amely eltávolítja a "download.ject" elnevezésű vírust a Windows operációs rendszerű számítógépekről.

A download.ject vírus az Internet Explorer egyik biztonsági rését kihasználva terjed és segítségével a támadók jelszavakat és más értékes információt lophatnak el a megfertőzött számítógépekről. A szoftveróriás korábban már kibocsátott egy a Windows beállításait részben módosító javítást a támadások kivédésére, ám a biztonsági rést eltüntető javító frissítés mindezidáig még várat magára.

A most kiadott eszköz átvizsgálja a rendszert, és amennyiben felfedezi az adott vírust, a felhasználók egyetlen gombnyomással eltávolíthatják azt számítógépükről. A Microsoft először a Blaster féreg ellen bocsátott ki hasonló víruseltávolító eszközt, amelyet azóta számos további követett. Mike Nash, a Microsoft biztonságért felelős alelnöke elmondta, hogy idén január óta mintegy 40 millióan töltötték le ezeket az alkalmazásokat.

A víruseltávolító eszközzel egy időben a szoftvercég hét új biztonsági frissítést is kiadott Windows operációs rendszeréhez, amelyek közül kettő a Microsoft által "kritikusnak" minősített hibák kijavítására szolgál. A Symantec szoftverbiztonsági cég szerint a két kritikus biztonsági rés lehetővé teszi az internetes böngészést és levelezést megbénító, illetve bizalmas adatok ellopását célzó támadások kivitelezését, ezért minden felhasználónak a javítófoltok azonnali letöltését ajánlja.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 24 napja

a régi hírek csak a vírusokról szólnak szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja