Vírus bénította meg a moszkvai tőzsdét

2006. február 04.
2.0011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A vírus az internetről került a számítógéprendszerbe, és közel egy órán át blokkolta a moszkvai tőzsde mindhárom kereskedelmi területét.

A tőzsde RTS rendszerének elnökhelyettese, Dmitry Shatsky szerint a közelebbről meg nem nevezett károkozót nem a munkatársak hozták be a hálózatba adathordozóikkal, hanem egy olyan gépen át jutott be a rendszerbe, mely egy kereskedelmi szoftver tesztelését végezte, és internetkapcsolattal rendelkezett.

A vírus megfertőzte a gépet, majd hatalmas parazita adatforgalmat generált a hálózatban, minek hatására a rendszer routerei túlterhelődtek és felmondták a szolgálatot. A szokásos kereskedelmi információk egyáltalán nem jutottak át egyik gépről a másikra, és egy órába telt, míg megállapították, hogy melyik gépről indul a túlterheléses támadás. A helyzetet azért sikerült ilyen hamar megoldani, mert a többi gép nem fertőződött meg, így miután kiderült, melyik gép a tettes, egyszerűen kikapcsolták, és megszűnt a hiba. A kártevőről nem adtak részletes információt, ám annyit tuni lehet, hogy nem a retteget, majd később a várakozások alatt teljesített Káma-Szútra vírusról van szó.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja