Virtualizációs hardveres védelmi rendszert fejleszt az Intel és a Symantec

2007. augusztus 16.
1.7411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világ legnagyobb processzorgyártója és a neves biztonságtechnikai vállalat célja az operációs rendszer feletti, az Intel hardverére épülő védelmi vonal felállítása.

A virtualizációs technológia már ma részben megtalálható az Intel termékeiben, ezen a szálon továbbhaladva szeretnék elérni az operációs rendszertől független védelmi megoldást. A Project Hood néven futó fejlesztési program nagy előnye, hogy mivel operációs rendszertől független, magasabb biztonsági szintet eredményezhetne, független lenne a szoftverkörnyezet hiányosságaitól, a megtalált hibák javításának idejétől, vagy a szoftverfrissítési periódusoktól, valamint mind a Windows, mind a Mac OS X és Linux rendszerek felhasználóit egyelően védené.

Rowan Trollope, a Symantec elnökhelyettese szerint a virtualizációs technológiával az egész rendszerre érvényes modellekben gondolkodhatnak. A felhasználó oldaláról nézve tulajdonképpen egy frissíthető hardveres védelemről lenne szó, mely már az operációs rendszer betöltése előtt védi a gépet, de vele párhuzamosan működhetnek a már bevált vírusirtók, kémprogram figyelő szoftverek és tűzfalak is. A Symantec feladata, hogy a közvetlenül az Intel chipjeivel együttműködő szoftver oldalt kifejlessze.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja