Virtuális tolvajt tartóztattak le Hollandiában

2007. november 14.
1.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A történelem során talán elsőként, Hollandiában letartóztattak egy fiatalembert azért, mert virtuális tárgyakat, konkrétan bútorokat tulajdonított el egy közösségi oldalon.

A holland tinédzser valószínűleg lopott felhasználónévvel és jelszóval lépett föl a Habbo Hotel weboldalra, majd 400 euró értékű virtuális bútort lopott el és azokat saját, illetve 5 társa Habbo szobáiba szállította. A letartóztatást azért foganatosították, mert a virtuális berendezésért tulajdonosa eredetileg valódi pénzzel fizetett, márpedig ebben az esetben eltulajdonításuk valódi lopásnak minősül. A fiatalembert valószínűleg ettől függetlenül is letartóztatták volna, mivel a tettéhez szükséges felhasználónevekhez és jelszavakhoz is minden valószínűség szerint számítógépes csalás révén jutott hozzá.

A Habbo-t üzemeltető Sulake szóvivője a sajtónak elmondta, hogy a bankok mellett a közösségi oldalakat, így őket is egyre gyakrabban érik olyan adathalász célú támadások, amelyekben a csalók hamis weboldalak létrehozásával csalják lépre a felhasználókat, hogy megszerezhessék személyes adataikat. A Habbo-ban a Second Life-hoz hasonlóan virtuális karaktereket lehet kialakítani, illetve ezekhez különféle virtuális tárgyakat, például szobákat és bútorokat lehet vásárolni valódi pénzért. A Habbo Hotelbe 30 országból mintegy 6 millió vendég látogat el havonta.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Kicsit Nintendo DS-es grafja van, először erre emlékeztetett Azért bekockáztatni, hogy letartóztatnak, mert megtetszik valaki bútora és átrakod a virtuális szobádba, hát... szívás

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaGargameth profiljagery1113 profiljaImperator profilja