Virtuális gamer PC bérlés? Egy francia startup megcsinálja!

2018. január 08.
7.2201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A PC-s játékosok egyik legnagyobb problémája évek óta határozottan a folyamatos gépújítás, ami egy soha véget nem érő folyamat, éppen ezért egészen izgalmas kezdeményezésnek tűnik a francia Blade startup ötlete, akik bérelhető virtuális gamer PC-kkel dobnák fel a piacot.

A Shadow névre keresztelt szolgáltatást a startup havi 50 dollárért, tehát nagyjából 13 ezer forintért kínálja, eléréséhez pedig egy teljesen átlagos számítógépre, valamint gyors internetkapcsolatra lesz szükségünk, hiszen a játékok felhőn keresztül streamelve jutnak majd el hozzánk egy távoli szerverről.

Az ötlet nem újdonság, korábban több cég is próbálkozott már hasonlóval - többnyire csúfos bukás lett a vége -, a Blade újdonsága azonban, hogy ők nevesítik is a dolgot, ezáltal a havi 50 dollár kifizetéséért egy 4 magos Core i7-es processzorral, 12GB RAM-mal, GeForce GTX 1080-as VGA-val és egy 256GB-os SSD-vel szerelt gamer PC tudását, illetve teljesítményét garantálják nekünk a látvány terén.

A Blade biztosítja, hogy minden játékot a legjobb felbontásban élvezhessünk majd akár okostelefonunkon is, de lényeges, hogy ebben az árban csak a gépbérlés van benne, a játékokat ugyanúgy külön kell megvásárolnunk majd, csak a gépfejlesztéssel nem kell törődnünk, azt a háttérben ugyanis automatikusan kivitelezi a szolgáltató.
5 hozzászólás

totyak

6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Már most elvetélt ötletnek tartom. Egyik ok, hogy ez másoknak sem jött be eddig, másik ok, hogy jobban megéri akkor 1 évig elvegetálni valami gyenge géppel és év végén 600 dollárból (155e Huf) venni valami középkategóriás gépet, vagy egy konzolt. Játékokat meg így is-úgy is meg kell venni.

válasz erre

zender

6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Érdekes ötlet! meglepett smiley

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Hát nem tudom mennyire fogja megérni... de lehet nem halva született ötlet.

válasz erre

bekecs

6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Ötletes, de üzletileg el nem tudom képzelni hogy megéri. Hacsak nem rohadt drága lesz a bérlés, akkor meg azért nem fog menni.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 9 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások