Villantott a Square Enix, 85 milliónál tart a Final Fantasy franchise

2009. április 23.
1.6291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A japán szerepjátékgyáros Square Enix megszellőztette három vezető franchise-ának eddigi, globális eladási adatait, amelynek csúcsán természetesen a Final Fantasy széria áll.

Az Utolsó Fantázia összesen nyolcvanötmilliós példányszámban kelt el az első rész megjelenése óta világszinten, ami bődületesen nagy mennyiség, nyilván mindenki érzi ennek súlyát. A második legsikeresebb franchise a fejlesztő/kiadó repertoárjában a Dragon Quest volt.

A Sárkány Kaland szériából mostanáig negyvenhétmilliót toltak ki a boltok globálisan, ezzel egyértelműen a Square Enix második számú aranytojást tojó tyúkja. A Dragon Quest sorozat most tart a kilencedik epizódjánál, a Final Fantasy pedig a tizenharmadiknál, leszámítva a kismillió remake-t, újra kiadást és mellékszálakat.

Hinnétek, vagy sem, a harmadik legfontosabb franchise a Disney-hez köti a japánokat, a Kingdom Hearts hozta a Final Fantasy és a Dragon Quest után a legmagasabb értékesítési számokat, a vegyes univerzum tizenkétmilliós darabszámbeli forgalmat generált a Square Enix-nek. A hivatalos sorozat per pillanat kettő darabot számlál, persze ennél több epizódról szól a történet, ha mindet idevesszük.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja