Világszerte 180-200 boltját zárja be a GameStop

2019. szeptember 11.
7.6261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A GameStop a világ egyik legnagyobb videojátékokra szakosodott bolthálózata, így ha náluk mozgolódás történik, az mindig valami komoly problematikát jelez elő a háttérben, így sokakat meglephet, hogy a kereskedőlánc az év végéig 180-200 boltját is bezárja.

Bár sok helyen azonnal farkast kiáltottak, és a dobozos játékok halálát kezdték el hirdetni, azonban a GameStop jelezte, hogy szó sincs ilyesmiről, bár eladásaik valóban csökkentek az utóbbi időszakban, ez azonban a konzolgeneráció végével járó normális folyamat volt.

A bezárásokra egy a cégen belül történt alapos átrendezés miatt került sor, ami azt jelenti, hogy a 180-200 üzlet csak a kezdet, a következő 12-24 hónapban további boltokra kerülhet lakat, ezt a folyamatot azonban nem a játékipar helyzete határozza meg, a kérdéses szegmens ugyanis még mindig szárnyal, sőt az új konzolgeneráció friss utakat nyithat meg előtte.

Mint kiderült, a GameStop így is több mint 5700 bolttal rendelkezik világszerte, melyek 95 százaléka hasznot termel, tehát a játékosoknak nincs okuk az aggodalomra, nem a játékipar hullik darabjaira éppen.
5 hozzászólás

totyak

4 éve, 11 hónapja és 7 napja

Sohasem értettem, hogy miért vizionálják a dobozos játékok halálát. Bár a játékméretek egyre nagyobbak, talán a lemezes játékok meg is szűnnek, de a dobozosok szerintem sosem fognak. Egy dobozba is lehet letöltési kódot tenni, mint ahogy már csinálják is sokan. Így a magamfajta gyűjtögetők továbbra is a polcon láthatják a kedvencüket.

válasz erre

WarriorAutobot

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Hát ez nem jó, de ha veszteséges a bolt akkor tényleg nem éri meg fenntartani.

válasz erre

Vidoros

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Itthon meg 100%-os bezárások vannak. röhögő smiley Az ****abb.

válasz erre

Tommy

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ahol ****abbul megy, azt nyilván be kell zárni.

válasz erre

muki

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Bakker 5700 boot! meglepett smiley De durva!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja