Világméretű zombitámadás

2007. május 18.
1.8111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Panda Software szakemberei olyan, 54 országra kiterjedő „zombihálózatot” fedeztek fel, amely spamek millióit küldte szét.

Az elhárítást nehezíti, hogy az esetek 90%-ban a számítógép-tulajdonosok nem is tudják, hogy gépük fertőzött. Több tízezer gépet érint az a fertőzés, amelyet a napokban fedezett fel a PandaLabs. A „Zunker” kódnevű program különféle módokon fertőzött meg otthoni PC-ket – az ilyen gépeket hívja a szaknyelv „zombiknak” –, amelyek tulajdonosuk tudta nélkül egy világméretű, hackerek által irányított spam-hálózat részévé váltak.

Sándor Zsolt, a Panda Software Hungary ügyvezető igazgatója szerint egyelőre nehéz megbecsülni a kár mértékét – és ezen belül a magyar „áldozatok” számát –, annál is inkább, mivel a nem megfelelően frissített vírusirtók nem mindig képesek felfedezni a fertőzést. Így aztán könnyen elképzelhető, hogy a PC tulajdonosa még mindig nem tud arról, hogy gépe naponta több száz, vagy akár több ezer spam kiküldésében segédkezik. A fertőzés eltávolítása sem mindig könnyű feladat, hiszen a jelenlegi biztonsági rendszerek nem mindegyike képes erre.

– Ilyen körülmények között felértékelődnek a Panda NanoScan-hez és TotalScan-hez hasonló másodlagos védelmi megoldások – nyilatkozta Sándor Zsolt. – Ezek az online elérhető, komplex auditszolgáltatások a potenciális biztonsági réseket is képesek felderíteni.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Na ez azért kemény.röhögő smiley még mostani szemmel is.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaRemulto profiljaBotyi profiljaGargameth profilja