Viharfigyelő szemüveg a világhálón

2008. március 21.
3.2401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Észak-Amerikát, leginkább annak déli részét viszonylag gyakran súlytják természeti katasztrófák, leggyakrabbanforgószelek formájában.

A komolyabb bajok megelőzése végett egy új szolgáltatás áll a helyi lakosok rendelkezésére, melynek segítségével figyelemmel követhetik a forgószelek útját az Interneten. Az új lehetőség hírét, mely elsősorban a viharok által fenyegetett amerikaiaknak lehet majd hasznos, az amerikai nemzeti hurrikán központ igazgatója közölte a hét szerdáján.

- Nézd már meg a guglin, jön-e hurrikán! - szól oda John az asszonynak, mikor is aggasztó híreket hall a közelgő viharról a TV előtt cowboy kalapban sörözve.

Ez a kissé sztereotíp helyzetkép hamarosan megvalósulhat, hiszen a Google a nemzeti hurrikán központtal karöltve beindítja azt a szolgáltatást, melynek segítségével a világhálón keresztül bárki figyelemmel követheti a komolyabb viharok mozgását. Ha minden igaz, a program még június elő napja előtt beindul, hiszen a hurrikán szezon ettől az időponttól november végéig esedékes a térségben, azaz ekkor van esély ottani előfordulásukra.

A Miami székhelyű meteorológiai központ munkatársa, Bill Read elmondta, hogy amennyiben a most beinduló szolgáltatás élt volna a Kathrina hurrikán new orleans-i pusztításának idején, az nagyban mérsékelhette volna a károkat, és az áldozatok számát is. A rendszer felhasználói felülete úgy kerül kialakításra, hogy bárki számára egyértelmű lesz, mire is számíthat lakókörnyezetében.

1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 19 napja

hy

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja