Video Walkmant fejleszt a Sony

2006. október 13.
1.6761
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony bejelentette, hogy az Apple iPod-dal folytatott verseny részeként olyan Walkman hordozható médialejátszókat fejleszt, amelyek képesek mozgóképek lejátszására is.

Több mint 25 éve éppen a Sony volt az, amely Walkman kazettás magnóival megteremtette a hordozható zenelejátszók piacát, jelenleg azonban ennek több mint a felét az Apple iPod digitális készülékei uralják. A Sony mostani pozíciója a világpiacon 10%, amit a cég középtávon legalább meg szeretne kétszerezni.

Josioka Hirosi, a cég alelnöke egyelőre nem közölt részleteket a Video Walkman-nel kapcsolatban, így nem lehet tudni, hogy a Microsoft Zune-hoz hasonlóan csupán egy Video iPod klónról (+WiFi), vagy pedig valami valóban új koncepciót képviselő készülékről van-e szó.

Josioka minderről egy új Walkman zenelejátszókat bemutató konferencián beszélt. A parfümös üvegre hasonlító flashmemóriás készülékek az év vége felé debütálnak majd a világpiacon. Az árakról egyelőre annyit tudni, hogy a 4 GB-os modell Japánban 29 ezer jenbe kerül majd.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Luxus Walkmant is vehetünk a Sony-tól

Luxus Walkmant is vehetünk a Sony-tól

legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaRonalddo profilja