Videoklipek bemutatásáról tárgyal a YouTube a lemezkiadókkal

2006. augusztus 17.
2.6171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A YouTube tárgyalásokat folytat a nagy lemezkiadó cégekkel arról, hogy zenei videoklipeket tegyen közzé jelenleg elsősorban otthoni amatőr videók megosztására szolgáló, igen népszerű portálján.

A tavaly a semmiből kinőtt oldalt jelenleg százmillióan látogatják naponta, és a neten megnézett videók mintegy 60%-át innen töltik le a felhasználók. A YouTube illetékesei a sajtónak elmondták, hogy bármilyen üzleti modellben is állapodnak majd meg a kiadókkal, a klipeket mindenképpen ingyen lehet majd megnézni.

A konkrét megoldás mikéntjét egyelőre homály fedi, mindenesetre a cég részéről kihangsúlyozták, hogy mind a fizetős, mind pedig a reklámok által támogatott üzleti modellektől meg kívánják különböztetni magukat. A felhasználóknak lehetőségük lesz a klipeket saját profiljukhoz hozzáadni, illetve kritikai kommentárt fűzni hozzájuk, akárcsak a RealNetworks Rhapsody megolása esetében.

A megegyezés mind a YouTube, mind a lemezkiadók szempontjából igen fontos, mivel a rengeteg videó között több tv-műsorokból illegálisan másolt klip is felkerült az oldalra. A YouTube részéről úgy nyilatkoztak, hogy minden ilyen tartalmat azonnal igyekeznek eltávolítani, amint tudomást szereznek róla. A nagy kiadók közül eddig a Warner Music és az EMI erősítette meg hivatalosan, hogy tárgyal a YouTube-bal.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 9 napja

mi van

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja