Videojáték készül George Orwell Állatfarmjából

2017. augusztus 18.
4.5851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Animal Farm Game címmel - vagy munkacímmel, még nem tudjuk - néhány londoni indie fejlesztő bejelentette, hogy videojátékos adaptációt készítenek George Orwell bizonyos körökben legendásnak számító allegorikus regényéből, az Állatfarmból.

A játékról egyelőre sajnos csak és kizárólag ennyi információnk van azon túl, hogy a projekt mögé egy világklasszis csapat sorakozott fel, akik között biztosan ott van Imre Jele is, a Bossa Studios társ-alapítója, de hangsúlyozandó, hogy ennél bővebb részleteket még a hivatalos honlap sem oszt meg velünk a játékról, ha csak azt nem még, hogy a készítők célja a regényhez hasonlóan az, hogy a politikai és a művészi célok egyaránt megjelenjenek benne.

Akinek esetleg semmit sem mondana George Orwell Állatfarmjának neve, annak röviden egy szatirikus regényként tudnánk jellemezni az egészet, amely súlyos áthallásokkal rendelkezik a sztálini Szovjetunióval kapcsolatban, ami annak ellenére is meglepő volt sokak szerint, hogy Orwell nyíltan baloldali politikus volt.

Az Állatfarm története egyébiránt néhány állatról szól, akik konkrétan elüldözik tanyájukról a farmereket, majd ezután maguk veszik át a gazdaság irányítását, ám állati demokrácia helyett az egész egy nagyon kemény és kegyetlen diktatúrává fajul.


4 hozzászólás

Marduk

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Hát legalább az érettségizők így is le tudják tudni az egyik tételt. röhögő smiley

válasz erre

totyak

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Ebből játékot készíteni szerintem nagy kihívás. Nem látom benne a játszható cselekményszálat. Ha csak nem stratégia lesz.

válasz erre

Patrik94

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Érdekesen hangzik, kiváncsi vagyok rá.

válasz erre

Mordorer

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Na ez is beteg lesz. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja