Videócsip-gyártót vesz az STMicro 336 millió dollárért

2007. december 11.
1.5111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A svájci székhelyű STMicroelectronics 336 millió dolláros vételi ajánlatot tett a képkezelő csipeket gyártó amerikai Genesis Microchip vállalatra.

A vétel része az STMicro stratégiájának, amellyel szélesíteni szeretné jelenlétét a fogyasztói elektronikai piacon. Az ABN Amro elemzői ugyanakkor közleményükben meglepetésüknek adtak hangot, mivel maga az STMicro már rendelkezik saját digitális televíziós megoldásokkal. Így az elemzők szerint lehetséges, hogy vagy a cég saját DTV fejlesztései nem bizonyultak elég ütőképesnek, vagy pedig a felvásárlás értelme lehet kérdéses.

A Genesis egyébként jelenleg veszteséggel működik; a vállalat a szeptember 30-ig eltelt egy évben 191 millió dollárt termelt, 2008-ra azonban már csak 183 milliót prognosztizáltak. Az STMicro által kínált vételár mintegy 60%-os prémiumot jelent a Genesis tőzsdei záró értékéhez képest, és az elmúlt 60 napra számított részvényárfolyamokat is 26%-kal meghaladja.

Az STMicroelectronics saját hivatalos közleménye szerint a vétel célja a vállalat helyzetének megszilárdítása a digitális televíziós piacon, amely jelenleg 1,5 milliárd dollár éves forgalmat produkál és egyike a legdinamikusabban fejlődő ágazatoknak. Az STMicro részvényei gyakorlatilag nem reagáltak a hírre.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profilja