Vezeték nélküli adaptert kapnak a Nintendo játékgépek

2003. szeptember 29.
4.1111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Motorola félvezetők gyártásával foglalkozó részlege chipseteket fog szállítani egy a Nintendo Game Boy Advance, illetve Nintendo Game Boy Advance SP hordozható játékgépekhez szánt új vezeték nélküli adapterhez.

A Motorola munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián működő chipset révén egyszerre akár öt Game Boy tulajdonos is játszhat majd egymással. Az amerikai székhelyű vállalat által kifejlesztett chipset egy 32 bites, RISC architektúrára épülő alapsávú mikroprocesszorból, valamint egy a TDMA (Time Division Multiple Access, időosztásos többszörös hozzáférés) protokollal kompatibilis rádiófrekvenciás adó-vevőből áll.

A Nintendo mobil játékgépeihez kifejlesztett, Motorola alapokon nyugvó vezeték nélküli adapterről jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy a Pokemon FireRed, valamint Pokemon LeafGreen játékszoftverekkel együtt valamikor 2004 első felében fog megjelenni a japán kereskedések polcain. Azzal kapcsolatban egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a Nintendo új kiegészítője pontosan mennyibe fog kerülni, illetve, hogy a világ egyéb régióiban mikortól lesz elérhető.

A kézi játékkonzolok piacán nem kevesebb mint 98 százalékos részesedéssel rendelkező Nintendo mindeddig nem sok vezeték nélküli játékszolgáltatással kényeztette a Game Boy tulajdonosokat. A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató, az NTT DoCoMo előfizetői játékgépeik, valamint mobil készülékeik összekapcsolása révén bizonyos web alapú szolgáltatásokat vehetnek igénybe, valamint említésre méltó, hogy egy nReach nevezetű cég a tavalyi esztendőben piacra dobott egy kifejezetten a Game Boy-okhoz kifejlesztett Bluetooth vezeték nélküli adaptert.

Ismeretes, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, a Nokia október elején tervezi piacra dobni legfrissebb újdonságát, az N-Gage-t. A Nokia első mobil játékgépe révén egyrészt a mobiltelefonos hálózatokon, másrészt pedig Bluetooth kapcsolatok segítségével is lehetőség nyílik a vezeték nélküli, többszemélyes játékok lebonyolítására.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo Corporation
20 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 26 napja

Ez egy nagyon jó ötlet... lett volna, ha működő képes lett volna.

válasz erre

sutiszorny19

9 éve, 10 hónapja és 17 napja

Ma is itt áll az asztalomon a galambszürke gameboy készen a játékra.

válasz erre

becsehely

9 éve, 10 hónapja és 25 napja

Egyik barátom vett egy ilyen Gameboy-t megjelenés után 1-2 évvel, bontatlanul tárolta a tavalyi évig, közel 70 ezer körül sikerült eladnia valami gyűjtőnek. Ő maga is az, úgyhogy könnyen jött pénzből vett is mást a kollekciójába.
Nekem sajnos csak egy Sega konzolom pisztollyal, meg egy PSONE-om van, de használva volt, úgy sokat nem ér, talán majd 20 év múlva. röhögő smiley

válasz erre

bottini

9 éve, 11 hónapja és 1 napja

Game Boy-os játékokat, csak most kezdtem el tolni röhögő smiley

válasz erre

teglasdavid

10 éve, 10 hónapja és 19 napja

Ekkor még a Nokia mekkora király volt ! röhögő smiley

válasz erre

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 19 napja

Best Ever

válasz erre

Gabor170

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Én még ma is szeretem a régi Nintendo-s játékokat, de sajnos csak emulátorral tudom játszani.

válasz erre

Ravor

11 éve, 6 hónapja és 3 napja

Nokia.. Itt még azért igen élenjártak, ahhoz képest, hogy mostanra már mennyire háttérbe szorultak röhögő smiley No de majd meglátjuk, hogy mi lesz velük, most hogy megvette őket a Microsoft!nyelvnyújtó smiley

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

rDAVE írta:
Nekem meg sose volt... Erre vannak azok a jó emulátorok. röhögő smiley
Én nagyon sok jót játszottam emulátoron. GBA játékokat imádom. Nagyon sok jó van és most nem a pokémon játékokra gondolok csak. Buu's Fury, Ninja Councyl és persze ott vannak a Castlevania játékok röhögő smiley

válasz erre

Tardief88

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nekem sem volt, de a szomszéd-nak igen. Mondanom sem kell az egész utca gyerekbandája sokat volt ott. Bár akkor még olyan idők voltak, hogy amikor nem volt vihar mindig a szabad levegőn játszottunk.

válasz erre

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Marduk írta:
De rég volt Nintendom... mosolygó smiley Ha lenne, akkor ilyet tuti beszereznék hozzá. röhögő smiley
Nekem meg sose volt... Erre vannak azok a jó emulátorok. röhögő smiley

válasz erre

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

De rég volt Nintendom... mosolygó smiley Ha lenne, akkor ilyet tuti beszereznék hozzá. röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja