Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya

2008. december 20.
2.7711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Az év közepén jelentette be a Némethonban székelő Deck13 (eddigi históriájuk: Jack Keane, Ankh) csapata, hogy a DTP Entertainmenttel karöltve nekiláttak egy szerepjáték fejlesztésének.

A projekt a Venetica nevet kapta, és 2009. folyamán lát napvilágot PC és X360 platformokra. A májusi leleplezés óta meglehetősen nagy csend honolt a munkálatok körül, mindössze egy alkalommal szállingóztak képek az érdeklődőkhöz. Ma viszont a készítők ismét megtörték hallgatásukat, és friss screenshotokkal árasztották el a világhálót.

Az állóképek központi alakja egy fiatal, barna hajú hölgy, aki a Scarlett névre hallgat. Az ő terelgetése lesz a feladata a játékot betöltő kalandoroknak, mely folyamat során ezernyi veszéllyel dacolva kénytelenek megmenteni az univerzumot. Mert ha nem, akkor a leányzó kedves papája nagyon berág rájuk. Ez a tény normális esetben keveseket ösztökélne mielőbbi cselekvésre, jelen esetben azonban érdemes háromszor is átgondolni a visszautasítást, ugyanis a fent említett úriember közismert neve: Halál.

Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 2. kép

Bizony, a Venetica 16. századi világában a Halál egy hús-vér személy, aki a Corpus névre hallgató csoportosulás utasításait követi. A Corpus minden generáció során megválaszt egy szerencsés egyént, aki magára öltheti a rettegett szerepet. A rendszer jól is működik addig, amíg egyszer véletlenül egy nekromantát nem jelölnek ki a Halál örökösének. A fickóval csak egy aprócska probléma van: totális pusztulást kíván magával hozni. A jelenlegi Halál és a Corpus képtelen megállítani világuralmi tervezgetéseit, és csak egy ember van a gáton, akinek esélye lehet fellépni vele szemben: Scarlett.

Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 3. kép

A sztori ötletesnek tűnik, a kivitelezésről azonban még nem sokat árult el a Deck13. Ez azonban könnyen változhat, ugyanis a srácok úgy döntöttek, hogy egy fejlesztői napló írásába kezdenek, amely néhány hetente frissül, és számos részletét bemutatja az alkotásnak. Az első fejezet már olvasható a hivatalos honlapon (katt ide), és a fejlesztőcsapatot mutatja be.

Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 4. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 5. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 6. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 7. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 8. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 9. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 10. kép


Venetica: Akcióban a Halál helyes lánya  - 11. kép


1 hozzászólás

Lac

16 éve, 7 hónapja és 25 napja

Úristen... megvan a jövő évi várományosom?röhögő smiley Eddig nem hallottam a játékról, de a képek és a sztori alapján nagyon fog tetszenimosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja