Véletlenül kiszivárogtak a Google apróhirdetési rendszerének részletei

2005. október 29.
1.6611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google a jelek szerint saját apróhirdetési rendszert szeretne beindítani, ezzel azonban legnagyobb hirdetőivel kerülhet szembe.

A keresők terén piacvezető vállalat szeretne betörni az apróhirdetések hatalmas piacára, legalábbis erről tanúskodnak egy véletlenül a cég oldalain felejtett linkről letölthető képek. A link megnevezésében használt cikkek eladására invitált. A linket eltávolította a cég, majd néhány órával később elismerte ilyen irányú próbálkozásait, bár meglehetősen ködösen.

Nem cáfolta a korábban elérhető oldalak információit, ám csak annyit fűzött hozzájuk, hogy folyamatosan új területek felfedezésén fáradoznak. Az elemzőket azért izgatta fel a hír, mert a Google szolgáltatása várhatóan ingyenes lesz, ezzel jelentős konkurenciát támasztva az eBay-nek, mely jelen pillanatban legnagyobb hirdetője, és egyben legfőbb bevételi forrása. A most kiszivárgott információkkal érdekes kölcsönhatásban van az a korábbi hír, miszerint a Google az eBay PayPal online fizetőrendszeréhez hasonló megoldást fejleszt. A vállalat hétéves története alatt mindig csupán közvetítőcsatornaként írta le magát, ám az elmúlt 18 hónap alapvető változásokat jelez előre, a Google hangsúlya egyre inkább a tartalomszolgáltatás és a portálszerű megjelenés felé tolódik.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljadarkomen profiljagery1113 profilja