Vége az LCD kijelző-hiánynak, 2004 az áttörés éve

2004. március 07.
1.2191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A piaci elemzők szerint gyakorlatilag vége az IT eszközök, mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek által generált LCD hiánynak, a szektor felkészült a lap-televíziók várható felfutására is, így igen jelentős árcsökkenés, és technológia még szélesebb körű elterjedése várható.

A cégek felkészültek a kereslet kielégítésére, senki sem szeretne lemaradni egy ilyen üzletről, hiszen 2004-re várhatóan 47 milliárd dolláros forgalmat bonyolít le a terület, ami 32 százalékkal magasabb adat, mint a 2003-as.

A fejlődés nemcsak hogy töretlen, de egyre lendületesebb, ezt mutatja, hogy tavaly az előző évhez képest "csak" 27,9 százalékos volt a piacbővülés. A jelek szerint a felhasználók a technikai problémák ellenére is kezdenek ráhangolódni az LCD megjelenítőkre. Az ilyen modellek minden erőfeszítés ellenére általában képtelenek teljesen homogén fekete megjelenítésére, a színátmeneteket gyakran sávokra bontják, és egyelőre gondok vannak a reakcióidővel, jelentős az utánhúzás. Mindez azonban a technikából adódóan sokkal stabilabb képpel, szemet kevésbé fárasztó szövegmegjelenítéssel, és torzításmentes képsarkokkal párosul. A magától értetődően kisebb helyigény mellett nem elhanyagolható szempont, hogy kevés elektronikával, a katódsugárcsöves monitorok fogyasztásának töredékével üzemeltethetőek. Az elemzők szerint ha technológia folyamatos fejlődése mellett mindez valóban viszonylag alacsony árakkal párosul, akkor 2004 lehet a valódi áttörés éve az LCD számára.
1 hozzászólás

AngryKnight

7 éve, 6 hónapja és 14 napja

hát az volt

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt