Valve: A PC a legnépszerűbb játékplatform

2008. március 08.
1.6121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Érdekes szemszögből közelíti meg a PC, mint játékplaform megítélését a Valve első embere, Doug Lombardi.

Szerinte badarság a PC-t temetni, éppenhogy virágzik a játékipar ezen ága, az eladásra vonatkozó adatok pedig megtévesztőek, mivel csak a bolti adatokat veszik figyelembe, és figyelmen kívül hagyják például az online szerepjátékokból befolyó hatalmas összegeket, továbbá a másfajta értékesítésből folyó bevételeket.

Az aktuális kérdés, vagyis hogy mi lesz a PC jövője senkit sem hagy hidegen a piac szereplői közül, és napról-napra hallani egy-egy újabb véleményt valamelyik nagyágyútól. A legnagyobb vihart kavart kijelentést Peter Molyneux szájából csalta ki egy újságíró, mikor kikérte véleményét ezzel a kérdéssel kapcsolatosan. Ő borúsnak látja a helyzetet, mint ahogy sokan mások is.

Doug Lombardi a Valve prominens figurája azonban más állásponton van. Szerinte éppenhogy virágzik a PC, mint játékplatform, csak épp csendben meghúzódik az újabb generációs konzolcsodák mögött, valamint az eladási listák sem tükrözik a valós helyzetet, azaz nem hogy nincs nyomasztó fölényben a konzolpiac, de még mindig a PC legnépszerűbb játékplatform, és Lombardi szerint az is marad.
2 hozzászólás

FutuRetrO

13 éve, 5 hónapja

Még ha valóban igaz is amit állít, akkor a mindent elsöprő mértékű warez miatt van. A fejlesztők meg már egy jó ideje amiatt siránkoznak, hogy nem éri meg PC-re fejleszteni, mert alig veszik jogtisztán a game-kat. Mindenki töltöget, meg átirkál. Így meg is fog halni a PC-s játékipar, ha nincs meg legalább az a réteg, aki eltartja a cégeket, akkor kampó!

válasz erre

Ryo san

13 éve, 5 hónapja

Ez az ember vagy nem ezen a bolygón él,vagy még nem nézett körbe a világban.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt