Valentin-napi vírusinvázió

2009. február 11.
2.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A vírusok készítői is teljes gőzerővel készülnek Valentin napra.

Amint azt a frissen megjelent hírek is mutatják, minden alkalmat megragadnak, hogy az elkészített kártevőket eljuttassák a gyanútlan áldozatok gépeire. A Bálint nap, és az ilyenkor szokásos üdvözlőkártya küldés újabb lehetőséget jelent nekik, számunkra pedig azt, hogy jobb, ha elővigyázatosabban nyitjuk meg a nekünk címzett üdvözlőlapokat. Néhány nappal Bálint nap előtt már megjelent a Win32/Waledac féreg egy újabb variánsa, mely az elektronikus üdvözlőlapok növekvő népszerűségét használja ki.

Ha arról kapunk e-mailt, hogy valaki elektronikus üdvözlőlapot küldött számunkra, és a levél törzsében egy link szerepel, melyre rákattintva megtekinthetjük a képeslapot, érdemes gyanakodnunk. A vírusok készítői ugyanis ilyen módon próbálják kártevőiket a számítógépünkre juttatni. Mind a képeslapra mutató link, mind az ajánlott ingyenes Valentin napi üdvözlőkártya-készítő linkje hivatkozhat olyan fertőzött állományra (például: mylove.exe), melynek letöltése, lefuttatása vírust juttat komputerünkre. Még akkor is érdemes gyanakodnunk, ha az eredeti e-mailt valóban ismerőstől kaptuk, hiszen az ő számítógépe is fertőzött lehet. Amennyiben a fenti képen látható kiskutyákat tartalmazza az üdvözlőlap, szinte biztosan a vírussal van dolgunk. Ha a kártevő sikeresen megfertőzi a számítógépet, akkor egy rendszerbejegyzés segítségével arról is gondoskodik, hogy minden Windows indítás után lefusson a kódja, majd különböző weboldalakról további kártékony komponenseket próbál letölteni.

A megfelelő védekezéshez elengedhetetlen a frissített vírusirtó használata, de a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a következő egy hétben mindenképpen érdemes gyanakvóbbnak lennünk az elektronikus képeslapokkal kapcsolatban.
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

RED írta:
Nem kötekedsz, ugye??? röhögő smiley Meglátod, nem lesz itt alkudozás...
Én? Neeeem röhögő smiley nem szokásom...röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 5 hónapja és 5 napja

Szegény RED, mennyit fizettek neked, hogy megírd ezt a cikket?röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja