Valentin napi vírusáradatra számíthatunk

2006. február 12.
1.5951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Internet Security Systems cég legújabb közleményében felhívja az internetezők figyelmét a Valentin napi biztonsági kockázatokra.
 

A szakértők szerint a február 14-i szerelmesek napját minden valószínűség szerint kihasználják majd a vírusírók kártékony programjaik terjesztésére, ebben az időszakban számtalan képeslapnak és jókívánságnak álcázott vírusos e-mail érkezik majd felhasználók millióinak az elektronikus postafiókjaiba.

A szakértők úgy vélik, hogy a "jókívánságokkal" teli e-mailek mellett azonban várható még számtalan, állítólag online ajándékbolt honlapjára utaló linket tartalmazó üzenet is, amelyek valójában trójaiakkal és férgekkel telített preparált weboldalakra irányítják majd a felhasználókat. Ezen kívül fenntartásokkal kell majd viseltetni a "Give me a kiss" címszavakat tartalmazó levelek iránt is, ugyanis ezek csatolt állományában ott lapulhat az agresszív Káma-Szútra, amely előszeretettel törli ki a .doc, .xls, .ppt, .zip, .rar, .pdf, .mdb végződésű fájlokat.

Az Internet Security Systems szerint azonban a kártékony, romboló szándékú üzenetek mellett, anyagi haszonszerzés reményében elküldött, kémprogramokat tartalmazó e-mailekkel is számolniuk kell a felhasználóknak, vagyis a szájberbűnözők megpróbálják majd különböző Phishing-módszerekkel megszerezni az internetezők jelszavait illetve banki adatait.

A szakértők azt tanácsolják minden felhasználónak, hogy az ismeretlen címekről érkező elektronikus üzeneteket azonnal töröljék ki, és mihamarabb frissítsék antivírus szoftvereiket.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profiljakylx profilja