Vadonatúj Tablet PC modellek

2003. november 19.
1.7471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Comdex számítástechnikai szakkiállításon a ViewSonic, a Toshiba, valamint a Gateway is felfrissítette Tablet PC termékskáláját.
 

A ViewSonic V1250 típusjelzésű újdonsága a vállalat első úgynevezett átalakítható Tablet PC-je, vagyis olyan új generációs hordozható számítógépe, mely elforgatható billentyűzete révén hagyományos notebookként és Tablet PC-ként egyaránt használható. A 12,1 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel szerelt vadonatúj Tablet PC az Intel idén év elején bejelentett Centrino vezeték nélküli mobil platformja köré épül, tömege pedig nem éri el az 1,8 kilogrammot.

Az 1795 dolláros áron kapható hordozható számítógép Tablet PC üzemmódban használva egy a kijelző jobb oldalán elhelyezett kis navigációs eszközzel segíti elő a munkát. Ennek segítségével könnyebb a szkrollozás, az éppen futó alkalmazások közötti váltás, vagy például az Internet Explorer webböngésző elindítása. A ViewSonic a V1250-et egy többek közt akkumulátor töltőként is használható dokkoló állomással együtt hozza kereskedelmi forgalomba.

A japán székhelyű Toshiba ugyancsak a Comdex kapcsán ragadta meg az alkalmat arra, hogy bejelentse legújabb, M200 típusjelzésű Tablet PC számítógépét. A Toshiba M200 a ViewSonic V1250-hez hasonlóan 12,1 colos képátlójú kijelzőt tudhat magáénak, illetve ugyancsak az Intel egyre népszerűbb vezeték nélküli platformjára, a Centrinóra épül. Érdekességet jelent az M200 dokkoló állomása, mely lehetőséget biztosít a Tablet PC függőleges módon, monitorként történő használatára, illetve vízszintes módon, Tablet PC-ként történő használatára. Az érintésérzékeny, SGXA+ felbontású TFT (Thin Film Transistor) kijelzőn megjelenő gombok szabadon programozhatók, ezáltal könnyebbé teszik a használatot. A Toshiba M200 2499 dolláros, vagyis mintegy 545 ezer forintos ára első hallásra soknak tűnik, azonban mivel esetében egy GeForce FX Go 5200-as grafikus processzorral és 512 MB memóriával szerelt high-end kategóriás Tablet PC-ről van szó, az árazás tulajdonképpen reálisnak mondható. A ViewSonic-hoz és a Toshibához hasonlóan a Gateway is a Comdexen jelenti be legújabb Tablet PC-jét, azonban az M275-ös átalakítható kialakítású újdonság hivatalos bejelentése pár napot még várat magára.

Kapcsolódó linkek:
Comdex site
Gateway
Toshiba Corporation
ViewSonic
1 hozzászólás

Shade

10 éve, 7 hónapja és 12 napja

De retro!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Kisember001 profilja